Uavgjort 2-2 mot Vålerenga borte

Elise Stenevik med en god kamp mot Vålerenga Foto: Njål Arnar Johansen (arkiv)

Kamper mot Vålerenga borte i Valhall er aldri lette, men Arna Bjørnar har vist at det bor mye i laget og vi hadde godt håp om å hente alle poengene med hjem til Bergen selv om vi visste at Osloklubben har gått til storinnkjøp av utenlandske spillere denne sesongen og selv har høye planer. Men som det også har vist seg flere tilfeller tidligere, så kan man ikke kjøpe alt for penger - det må ligge mer i bunn for å oppnå suksess.

I første omgang slet Arna Bjørnar med å få spillet til å sitte, til det var det alt for dårlig rytme og mange personlige feil som ødela mens Vålerenga så relativt ballsikker ut men uten at de spilte seg til de alt for store sjansene. Men nesten mot spillets gang sendte Elise Stenevik en nydelig pasning inn mellom Osloklubbens midtstoppere, en pasning som ble fanget opp av Ingrid Altermark som alene med keeper kunne sette ballen kontrollert i mål utenfor keepers rekkevidde etter 9 minutter av omgangen. Og etter 15 minutter ble det slått en flat pasning inn fra venstre foran Vålerengaburet og der kom Ine Wedaa stormende og bredsidet ballen knallhardt i mål. Derved var stillingen 0-2 uten at egentlig bortelaget hadde imponert med noe annet enn effektivitet foran motstanderens mål.  Men så fant Vålerengas Aivi Luik en åpning mellom AB's forsvarere og sendte i vei et skudd og stillingen var plutselig 1-2. Bare 5-6 minutter senere utnyttet Theresa Niellsen usikkert AB-spill og derved  var stillingen 2-2 noe som sto seg til pause.

I andre omgang mener vi med litt partiske øyne at Arna Bjørnar styrte spillet, mye av dette skyldtes at Maria Brochmann kom inn og skapte tyngde på midtbanen. Men omgangen forløp med mye kjemping og ingen scoringer og derved Arna Bjørnars tredje uavgjorte kamp på 3 forsøk. Det positive er at Arna Bjørnar med litt tur kunne ha vunnet i hvert fall 2 av de 3 kampene, det negative er at uavgjort gir lite poeng.

På Arna Bjørnars lag imponerte Elise Stenevik nok en gang og vi holder det ikke for usannsynlig at søkenebarn Ingrids spådom om årets gjennombrudd i Toppserien kan komme her. 

Kampfakta

Vålerenga-Arna-Bjørnar 2–2 (2–2)

Vallhall. Eliteserien kvinner, fotball. Tilskuertall: 126. Dommer: Emilie Rodahl Dokset, Bækkelagets.

Mål: 0-1: Ingrid Altermark (9 min.). 0-2: Ine Marie Wedaa (15.). 1-2: Aivi Luik (33.). 2-2: Theresa Nielsen (39.)

Arna-Bjørnar (4-2-3-1): Alyssa Giannetti – Elise Stenevik, Helene Gloppen, Ingrid Stenevik, Cecilie Kvamme – Lisa Naalsund, Karoline Haugland – Amalie Eikeland, Ine Wedaa (Maria Brochmann fra 45.), Emilie Nautnes (Estelle Marie Josee Nahi fra 62.) - Ingrid Altermark.

BAs referat: https://www.ba.no/sport/fotball/arna-bjornar/brochmann-fikk-45-minutter-i-ny-uavgjortkamp-for-arna-bjornar/s/5-8-564678?access=granted

BT's referat : http://www.bt.no/100Sport/fotball/Denne-trenden-skulle-Arna-Bjornar-vart-foruten-234735b.html

Dagbladet.no: https://www.youtube.com/watch?v=GkxSfJDlt4c&feature=youtu.be

Kvinefotballmagasinet: 

Poengdeling i Valhall mellom Vålerenga og Arna Bjørnar!

- tempoforskjell
- fortjent resultat
- de som utmerket seg mest

En målrik 1.omgang der begge lag var i det gavmilde bakover som førte til fire scoringer.
Gjestene startet best og ledet fortjent i starfasen der man så tempoproblemet til hjemmelaget. Etter hvert kom Vålerenga inn i kampen og fikk først redusering og så utligning. Noe overraskende over hjemmelagets taktiske opplegg før og i starten av kampen, der jeg regnet med de kjente til farten til gjestenes løpere.

En jevn kamp med sjanser likt fordelt begge veier.
Gullplanen til seriens dyreste lag må nok legges på is enda, for det var ikke medalje takter over Enga i deres tredje forsøk på å imponere og 8 poeng opp til topp allerede er tøft, men det er tidlig enda.
Arna Bjørnar med sin tredje poengdeling av tre mulige og har to ganger gitt bort en 2-0 ledelse. Men man ser at det bor mye i det unge Arna laget som kommer til å ta mange poeng i årets liga

Å plukke ut banens beste er nesten umulig, men på bortelaget syntes jeg backen Elise Stenevik var bra, mens Naalsund var bra i det offensive spillet. Man så også at når Maria Brochmann kom inn så stabiliserte hun Arna laget til å bli mye tryggere i spillet.

På hjemmelaget var min favoritt Johanne Fridlund, og at de byttet kanskje banens ener ut før slutt, må være at hun var sliten eller skadet.
Den danske spilleren Nielsen, som det har gått store ord om åpnet bra men falt litt av, det samme kan man si om Verdoia som spilte bra, men ble også sliten i sluttfasen.

Også artig å se unge Celin Bizet, bare 15 år, kom inn å skapte en stor sjanse med sin enorme fart, på slutten.
Man kan også stille spørsmål om en skadefri Krieghoff som det har vært snakket i store ord om i Enga i to måneder nå, hun startet ikke, kom ei heller innpå skadef

Fortjent poengdeling i en ikke altfor god Toppseriekamp, foran kun 126 tilskuere.

Kvinnefotballmagasinet.no sitt bilde.

Ine Marie Thoresen Wedaa scoret nok en gang i toppserien, hennes første i år og viser at laget har fart fremover(foto NRK

Sponsorer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift