Fortjent borteseier mot Røa !

Smilende AB-spillere etter kampen Foto: Støtt Norsk kvinnefotball

Sett med sjåvinistiske AB-briller var dette en kamp som gledet stort og hvor vi mener Arna Bjørnar var best i 75 minutter av kampen, og hvor Røa slapp til i 15 minutter av andre omgang. AB-jentene viste en kampvilje som var den største forskjellen mellom lagene og i tillegg var det i perioder også glimrende fotball.

Røa er ingen lett motstander og spesielt ikke hjemme på eget kunstgress, men Arna Bjørnar gikk til verket fullstendig uten respekt og lot ikke Røa få et øyeblikks fred til å bygge opp spillet sitt. Bortelaget kom hurtig fremover gang på gang og skapte en særdeles hard arbeidsdag for Røas gode forsvarere og det var fullt fortjent da Maria Brochmann gikk til værs på nok et godt frispark fra Elise Stenevik og headet ballen i bue over utrusende Røa keeper Odden og rett i mål allerede etter 10 minutter. Det ble ikke flere mål i første omgang - en omgang hvor vi mener at AB styrte kampen fullstendig.

Og andre omgang var knapt nok blåst i gang da Ingrid Altermark dro seg fint fri utenfor Røas 16 m og sendte i vei et hardt skudd som Røas keeper måtte gi retur på, og der dukker selvsagt måltjuven Emilie Nautnes opp og sender returen kontant i mål og derved 0-2. Frem til 15 minutter før slutt bølget kampen frem og tilbake før Karlseng Utland fikk heade inn ballen fra en godt slått corner og skapte håp i hjemmelaget om poeng. Dette innledet en periode hvor Røa presset bortelaget sterkt og hvor Arna Bjørnar tidligere hadde vunnet de fleste dueller var situasjonen nå stikk motsatt. Men det nærmeste Røa kom var et skudd i tverrliggeren over hodet på Alysaa Gianetti, men når det er sagt hadde Arna Bjørnar 2 skudd i tverrliggeren på motsatt banehalvdel som utmerket godt kunne gitt scoring.   

Før søndagens kamper brakte dette Arna Bjørnar opp på medaljeplass så langt, en plass vi synes de skal ta sikte på. For det laget viser på sitt beste er det faktisk ikke mange andre lag som matcher, kunsten er å være på hugget hele kampen igjennom slik AB var i denne kampen. Fortsetter dette slik ser vi frem til en hyggelig sesong.

Det blir feil å utpeke enkeltspillere fremfor andre i denne kampen, varene ble levert av hele laget så AB's beste i denne kampen var - Gianetti, Stenevik, Gloppen, Stenevik, Kvamme, Naalsund, Broechmann, Eikeland,Nautnes, Altermark, Nahi,Haugland, Wedaa, Haaland, Risnes.

Bortelaget var i forhold til slik vi kjenner Røa merkelig tamt denne gangen og beste prestasjonen var vel Utlands scoring. 

Dommeren kom greit fra oppgaven, men kortene satt alt for løst i lommen.

Kampfakta

Røa - Arna-Bjørnar 1-2 (0-1)

Røa kunstgress. Eliteserien fotball, kvinner. 302 tilskuere. Dommer: Marit Folstad, Buvik IL. Gule kort: Gunhild Herregården og Line Holter, Røa. Maria Brochmann, Lisa Naalsund og Josee Nahi, Arna-Bjørnar.

Mål: 0–1: Maria Brochmann (11), 0–2: Emilie Nautnes (46), 1–2: Lisa-Marie Utland (82)

Arna-Bjørnar (4-2-3-1): Alyssa Giannetti - Cecilie Kvamme, Ingrid Stenevik, Helene Gloppen, Elise Stenevik - Maria Brochmann (Karoline Haugland fra 66), Lisa Naalsund -  Emilie Nautnes, Josee Nahi, Amalie Eikeland - Ingrid Altermark

Bergensavisen:    https://www.ba.no/sport/arna-bjornar/fotball/arets-forste-seier-i-boks-velfortjent-og-helt-fantastisk/s/5-8-569409

Bergens Tidende : http://www.bt.no/100Sport/fotball/Arna-Bjornars-trener--Ekstremt-viktig-a-fa-henne-tilbake-235120b.html

Bygdanytt: http://www.bygdanytt.no/sport/Tok-full-pott-mot-Roa-7801b.html?spid_rel=2

 

Sponsorer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift