Arbeidsseier mot Trondheims Ørn

Arna Bjørnar- Trondheims Ørn 2-0 Foto: Njål Arnar Johansen (arkiv)

Det ble en tung dag på jobben for begge lagene da Trondheims Ørn besøkte Arna Idrettspark i 4 serierunde, begge lagene var ubeseiret før denne kampen og begge lagene slet med å få spillet til å sitte slik at vi vet at de kan. Men Arna Bjørnar tok sesongens andre 3 poenger og det er uhyre viktig egenskap å vinne kamper selv om ikke alt går lett og smertefritt. 

Trondheims Ørn åpnet kampen best og var raskt oppe i hjemmelagets målgård, men uten at det ga noen resultater. Etter dette jevnet spillet seg mer ut, og i det 5 minutt fikk Arna Bjørnar corner fra venstre. Elise Stenevik slo et godt corner som havnet inn i bortelagets målgård hvor det ble headet bakover og i mål via foten til en uheldig Ørn spiller. På litt distanse var det umulig å se nøyaktig hva som skjedde, først ble Ingrid Stenevik kreditert scoringen, men litt etter ble dette omgjort til Helene Gloppen.

Spillet bølget frem og tilbake resten av omgangen og lagene hadde hver sine perioder uten at noen greide å score. Nærmest var kanskje Emilie Nautnes da hun brente i vei et skudd på hel volley som keeper Nøstmo måtte ta frem sitt beste for å redde. Men Ørn hadde også sine sjanser og her var det også målvaktspillet som ble avgjørende da Alyssa Gianett med en strålende enhåndsredning sendte en blanding av skudd og innlegg videre til hjørnespark, noe som forøvrig ikke ga noen resultater.

I andre omgang ble Arna Bjørnar veldig baktunge og pasningsspillet fremover ville ike sitte helt slik som vi vet at det kan. Dette resulterte i et utall av cornere til Trondheims Ørn som de imidlertid ikke greide å utnytte. Etterhvert som kampen gikk mot slutten så det ut til at kreftene hos trønderne tok litt slutt, mens Arna Bjørnar satte innpå spillere med friske bein. Og i kampens siste minutt kom dagens prestasjon da hjemmelaget rullet opp en flott kontring som endte hos Ine Wedaa. På kanten av 16 meteren smelte hun til et hardt skudd som strøk under tverrliggeren i Ørn buret og rett i nettmaskene og derved 2-0 - noe som punkterte kampen.

Selv om finspillet uteble, så ble det lagt ned en stor arbeidsinnsats fra begge lag og det var en uhyre verdifull seier for hjemmelaget som i fjorårets kamp mistet alle poengene i sluttminuttene mot samme lag. Seieren betyr også at Arna Bjørnar holder seg innenfor skuddhold med teten i årets Toppserie så langt.

På hjemmelaget viste Alyssa Gianetti nok en gang hvorfor hun er blandt ligaens beste keepere, mens Maria Broechmann ble utropt til hjemmelagets beste spiller etter en enorm arbeidsinnsats på midtbanen. På bortelaget likte vi Oda Fugelsnes best, men også hun gikk tom for krefter mot slutten av kampen.

Dommeren gjorde ingen avgjørende feil, men listen for når det er frispark lå usedvanlig og unødig lavt- kroppskontakt må være tillatt også i kvinnefotballen. Elllers merket vi oss en linjedommer som flere ganger blåste for innkast mens ballen tilsynelatende aldri var utenfor sidelinjen. Ingenting av dette var avgjørende, men kampen ble unødig oppstykket av det.

Kampfakta

Arna-Bjørnar – Trondheims-Ørn 2-0 (1-0)

Arna idrettspark. Eliteserien kvinner. 243 tilskuere. Dommer: Ingvild Aarland, Malmefjorden. Gult kort: Haugland, Arna-Bjørnar.

Mål: 1-0 Helene Gloppen (5), 2-0: Ine Marie Wedaa (89)

Arna-Bjørnar (4-2-3-1): Alyssa Giannetti – Cecilie Kvamme, Ingrid Stenevik, Helene Gloppen, Elise Stenevik (Kristin Risnes fra 72) – Maria Brochmann, Lisa Naalsund – Emilie Nautnes (Ine Marie Wedaa fra 85), Josee Nahi, Amalie Eikeland – Ingrid Altemark (Karoline Haugland fra 54)

Ba's referat kan du ser her: https://www.ba.no/sport/fotball/toppserien/arna-bjornar-kriget-seg-til-seier/s/5-8-573981

BT's referat ser du her http://www.bt.no/100Sport/fotball/Arna-Bjornar-fortsatt-ubeseiret-235485b.html

Video med høydepunkt fra kampen ser du her: http://www.kvinnefotball.no/4-runde-er-igang

Sponsorer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift