Motivert for å komme sterkt tilbake !

Slik vi håper å se Vilde tilbake Foto: Njål Arnar Johansen

Vilde Bøe Risa om skadetilværelsen og innsatsen for å komme tilbake på banen

På en innetrening i Vestlandshallen foran sesongen 2017 skjedde det som ikke skulle skje.

Fjorårets kaptein Vilde Bøe Risa var uheldig å pådro seg en skade i kneet og etter en undersøkelse viste det seg at nettopp det man fryktet mest var skjedd, nemlig at korsbåndet var røket og at veien tilbake til fotballbanen ville bli lang. Vilde hadde nettopp hatt sin beste sesong noensinne og var i ferd med å etablere seg på A-landslaget da dette skjedde.

Vi treffer Vilde på sidelinjen under kampen mellom Arna Bjørnar og Trondheims Ørn og slår av en prat:

Hei Vilde - hvordan er situasjonen din for  tiden ?

*Jo, det går fremover - det var en kompliseret skade fordi menisken var veldig skadet i tillegg til korsbåndsskaden, kunsten nå er bare ikke å bli for utålmodig.
Jeg er i gode hender medisinsk sett hos blant annet Margareta med flere.

Det har vært snakket en del om korsbåndsskader spesielt hos kvinnelige fotballspillere, synes du det gjøres godt nok forebyggende arbeid for å hindre slike skader?

I Arna Bjørnar er det et stort fokus på skadeforebyggende trening og toppserielaget starter hver fotballøkt med pre-hab. Dette kan forebygge flere skader og jeg syns det er veldig viktig arbeid som prioriteres og brukes tid på! Jeg tror det aldri kan trenes nok forebyggende for fotballspillere så egentrening for hver enkelt spiller er ekstremt viktig.

Hva er planen din - satser du på å komme tilbake på fotballbanen?

*Ingen tvil, jeg er kjempemotivert for å  komme sterkt tilbake både på klubblag og landslag  

Men sesongen 2017 er vel uansett uaktuell?

*Ja, jeg når uansett ikke EM og det har ingen hensikt i å risikere ny skade for å nå de aller siste toppseriekampene, og dessuten gjør laget det uansett bra for tiden. Så jeg må først og fremst satse på at når jeg kommer tilbake, så er det for fullt.

Hvordan har hverdagen din vært Vilde etter skaden, hvor mye tid bruker du på opptrening og hvor mye annet kan du gjøre? Mener at vi så et bilde av en fornøyd Vilde Bøe Risa etter innlevering av Bachelor oppgaven?

*I de nærmeste ukene før og etter operasjonen var hverdagen veldig annerledes fra det jeg var vant til. Jeg måtte ligge på sofaen og hadde mye smerter. Men hverdagen i dag er like hektisk som den har vært de siste årene. Jeg leverte nettopp bacheloroppgaven i økonomi og administrasjon på Høyskolen i Bergen, og jeg har tre eksamener til før sommer. Ellers trener jeg 1-2 ganger daglig. Her kan jeg gjøre alt fra styrke hel kropp, sykle, svømme, gå i motbakke, ja egentlig alt som ikke skader menisken. Så det er ikke mye dødtid for å si det sånn..

Lagvenninnene dine har hatt en god åpning på sesongen - "et storlag i emning" sa Tom Nordli under NRK's overføring fra kampen mot Røa. Du hadde selvsagt ønsket å fått være med på dette, men hva er dine tanker om årets Arna Bjørnar lag og utviklingen fremover?

*Jeg synes det jentene har fått til de første kampene her er imponerende. De har klart å løfte seg fra en sur uavgjort borte mot Grand Bodø i serieåpningen og ligger foreløpig på fjerdeplass. Det jeg liker best og er mest imponert over er spillestilen som nå har satt seg i laget! Det er veldig kjekt å se de spille fotball. Kampen mot Trondheims Ørn var ikke av de beste men det er en viktig egenskap å vinne på dårlige dager også!

Til slutt Vilde - vi gleder oss til å se deg tilbake på banen, ta den tiden du trenger og kom sterkt tilbake !

Sponsorer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift