Imponerende sluttspurt av Arna Bjørnar knekket Klepp

Glade AB-spillere etter kamp Foto: Arna Bjørnar

Møtet med Klepp var imøtesett stor spenning, ikke minst fordi Klepp har vist en sterk formstigning mens Arna Bjørnar har slitt litt mot svakere lag. Men nok en gang viste det seg at AB-jentene hadde evnen til å heve seg betydelig mot gode motstandere og hadde minst 2 gear å gå på i forhold til det som har vært vist de aller siste kampene. 

Kampen startet med et lite Arna Bjørnar overtak hvor hjemmelaget spilte seg frem til noe som kunne blitt gode målsjanser, men som rant litt ut i sanden. Men sakte men sikkert jobbet Klepp seg inn i kampen og var flere ganger farlig frempå med lange gjennombruddspasninger til sine hurtige spisser Hege Hansen og Tameka Butt og fikk bl.a. annulert en scoring pga offside.  I det 32 minutt kom nok en av disse lange gjennombruddspasningene og 2 Arna Bjørnar forsvarere ble alene med 3 Klepp angripere, noe som endte med at Butt satte ballen sikkert i mål. Omgangen ebbet ut med stillingen 0-1 og et lite overtak omgangen sett under ett til Klepp.

Andre omgang startet på samme måten som første omgang sluttet med Arna Bjørnar spill opp mot Klepps målgård og hurtige kontringer fra Klepp. Men så virket det som om Klepp hadde løpt av seg det meste av energien samtidig som Arna Bjørnar fikk mer tyngde og muskler fremover ved at Josee Nahi ble satt inn som spiss. I det 60 minutt spilte AB seg gjennom Kleppforsvaret og Nahi fikk 2 målsjanser hvor hun scoret på den siste og derved utligning til 1-1. Arna Bjørnar tok over mer og mer av spillet og i det 73 minutt slo Emma Fletcher skrått inn fra høyre noe som var en mellomting av et innspill og et skudd, men ballen havnet vakkert i bortre stolpe og inn i målburet og derved 2-1. 

I det 88 minutt satte dagens store spiller Lisa Naalsund spikeren i kisten med et nydelig langskudd og derved 3-1 - noe som også ble sluttresultatet.

Kampen sett under ett hadde Klepp et lite overtak i 1 omgang, men andre omgang var så definitivt hjemmelagets.

Lisa Naalsund ble fortjent nok utropt til dagens Arna Bjørnar spiller og veldig sjåvinistisk sett er det litt rart at hun ikke er med i dagens uttak til EM-troppen, men ikke langt etter kom Amalie Eikeland som kjempet innbitt hele kampen. Men seieren mot Klepp var først og fremst en lagseier hvor hele laget viste en vinnervilje som var imponerende.

Etter dagens kamp ligger Arna Bjørnar på 4 plass på samme poengsum- 20 poeng- som Stabæk og Klepp, men med 1 kamp mindre enn Klepp. Søndagens motstander Avaldsnes har 27 poeng på andre plass, men har spilt 2 kamper mer enn Arna Bjørnar.  Det er for tidlig å starte noe medaljesnakk, men slår Arna Bjørnar Avaldsnes på kommende søndag, begynner høsten å se morsom ut.

Lenke til Bygdanytts reportasje: http://kxweb.no/portal/theme/organization/main.do;jsessionid=DA2992D42C1AAEFFFCDFB0AA4C5BE47C?siteId=369

Lenke til BT: https://www.bt.no/100Sport/fotball/Naalsunds-superscoring-sikret-seieren--Burde-vart-med-til-EM-238023b.html

Lenke til Bergensavisen (abo): https://www.ba.no/sport/arna-bjornar/toppserien/endelig-kom-marginene/s/5-8-605078?access=granted

Lenke til BT/Jærbladet: https://www.bt.no/100Sport/fotball/Maria-Thorirsdottir-etter-tapet---Vi-ramler-rett-og-slett-sammen-238021b.html?spid_rel=2

Sponsorer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift