Guro Pettersen klar for Arna-Bjørnar

Stabæk og Arna-Bjørnar er blitt enige om en utlånsavtale med keeper Guro Pettersen. Pettersen har det siste halve året vært i Fortuna Hjørring, men vil spille høstsesongen for Arna-Bjørnar.

Guro Pettersen til Arna-Bjørnar  Foto: Håkon Jørgensen

Arna-Bjørnar har hatt en utfordrende slutt på vårsesongen med både Alyssa Giannetti og Benedicte Håland sykemeldt. Det er fortsatt usikkert når begge er klare for spill igjen og AB har derfor vært nødt til å få inn en ny keeper i tillegg til Sandra Stavenes som har spilt de siste kampene. Arna-Bjørnar har mange viktige kamper utover sensommeren, med kamper i Toppserien og 2. divisjon kvinner, samt kvartfinaler i NM Kvinner og NM J19.

Guro Pettersen er 25 år gammel og kommer fra Tromsø. Hun gikk fra Fløya til Stabæk i 2012 og ble cupmester med Bærumslaget samme høst. I 2014 ble Pettersen utleid til Vålerenga og spilte for dem ut 2015-sesongen. Hun har kontrakt med Stabæk, men gikk på utlån til Fortuna Hjørring sist vinter. Med landslagskeeper Ingrid Hjelmseth som førstekeeper i Stabæk har Guro fått lite spilletid og det er viktig for Stabæk og Pettersen selv at hun spiller på et høyest mulig nivå. Pettersen har kontrakt med Stabæk ut 2018.

- Vi er er svært fornøyd med den nye signeringen, uttaler trener Morten Røssland. Styreleder for AB kvinner, Siv Lekven legger til at Sandra har vist at hun hører hjemme i Toppserien, men at det føles godt å gå inn i ferien med ro rundt keepersituasjonen. Guro vil tilføre vårt unge lag rutine og sikkert kløkt. Vi har forventninger om at hun vil bidra både på banen og i gruppen og gleder oss til hun blir en del av AB familien.

Guro gleder seg til klubbskiftet og sier - Jeg er kjempefornøyd med å signere for Arna-Bjørnar og gleder meg virkelig til å flytte til Bergen. Jeg hadde egentlig aldri sett for meg at jeg skulle flytte til Bergen, men da jeg plutselig fikk sjansen kunne jeg faktisk ikke si nei. Det er jo heller ikke et uvant fenomen at tidligere Vålerenga-spillere prøver lykken i Bergen (Brann; Braathen, Heltne Nilsen, Kristiansen, Nouri, Børven). Jeg fulgte godt med på Toppserien da jeg spilte i Danmark, og Arna-Bjørnar har imponert meg denne sesongen, igjen. De er et spillende lag, og det tror jeg kan passe meg godt. Nå skal jeg bare nyte sommerferien litt til, før jeg tar med meg fotballskoene og kjører til Bergen

Guro Pettersen er en fargeklatt og en svært dyktig keeper og AB ønsker henne hjertelig velkommen til Arna-Bjørnar. Guro slutter seg til troppen i slutten av juli når oppkjøringen til høstsesongen starter. Arna-Bjørnar skal på treningsleir til Oslo og skal blant annet møte LSK Kvinner 1. august og Isabell Herlovsens kinesiske klubb Jiangsu Suning 5 august. Laget skal som MOT-ambassadører være synlige på Ekebergsletta under Norway Cup.


Fakta:
Navn: Guro Pettersen
Alder:  25
Fra: Tromsø
Tidligere klubber: Fløya, Stabæk, Vålerenga, Fortuna Hjørring
Landskamper:  J17 – 11 kamper, J19 – 11 kamper, U23 – 8 kamper

Sponsorer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift