Avaldsnes vant sjøslaget på Karmøy

Avaldsnes-Arna Bjørnar 1-0

Alyssa Gianetti -kampens store spiller                             Foto: Arkiv fra årets La Manga samling v/Arna Bjørnar

Det ble en spennende semiefinale på en gressbane som var søkkvåt etter massivt regnvær på Avaldses. Deler av banen sto mer eller mindre under vann, men til tross for vanskelige forhold fikk begge lag til et noenlunde brukbart spill - Arna Bjørnar med mye kortpasninger mens Avaldsnes satset mer på lange fremspill.  Arna Bjørnar åpnet friskt i de første minuttene og hadde faktisk et par brukbare målsjanser omtrent før det var gått 5 minutter. Men så overtok Avaldsnes mer og mer av spillet og var det førende laget i resten av første omgang. Men Arna Bjørnar med Alyssa Gianetti i spissen leverte en strålende forsvarskamp, selv om de ble trykket langt bak på banen. Første omgang endte 0-0.

I andre omgang kom Arna Bjørnar mer og mer med i kampen og spilte seg frem til Avaldsnes målgård, men uten å få avfyrt de avgjørende skuddene mot mål. Avaldsnes virket preget og litt slitne utover i omgangen og selv om de spilte seg til noen sjanser de også, så hadde kampen endret karakter. Men midt i en god periode for Arna Bjørnar faller avgjørelsen, Avaldsnes får et corner som burde vært unngått, men et godt slått corner blir headet hardt i mål bak en sjanseløs Alyssa Gianetti. Arna Bjørnar fortsetter å trykke på, men etterhvert så suger også den bløte gressmatten krefter ut av dem og presisjonen blir dårligere. Kampen ebber ut med 1-0 til Avaldsnes, sett ut fra første omgang kan en si at det var rettferdig, men Arna Bjørnar leverte en god andre omgang og gikk ned med flagget til topps. Vi takker Avaldsnes for kampen og ønsker dem lykke til i cupfinalen.

Hos Arna Bjørnar var Alyssa Gianetti strålende og samtlige spillere leverte en god kamp, men strukturen i laget i første omgang kunne vært bedre.Vi likte godt lovende takter hos unge Rikke Nygård, mens LIsa Naalsund var strålende i perioder for så å forsvinne i andre perioder. Hos Avaldsnes var ex-AB-spillerne Elise Thorsnes og Ingrid Ryland de beste.

Dommeren greide seg greit i en relativt enkel kamp å dømme selv om hun snøt Rikke Nygård for frispark på 16m-linjen i åpningen og kunne slått hardere ned på holding i trøyen så var helhetsinntrykket ok.

(PS. Litt skuffet over at Lise Klaveness som ekspert og som selv har spilt i klubben hevdet at Arna Bjørnar aldri har vært bedre i serien enn nr. 4-5-6, når realiteten er at klubben har vunnet 4 bronsemedaljer. Bortsett fra det så greide reportene seg bra.) 

NFFs referat fra semiefinalene : https://www.fotball.no/turneringer/nm-kvinner/2017/avaldsnes-moter-valerega-i-finalen/

BT:     https://www.bt.no/100Sport/fotball/Arna-Bjornars-cupfinaledrom-ble-knust-243109b.html?spid_rel=2    

BA: https://www.ba.no/sport/fotball/arna-bjornar/drommen-brast-for-arna-bjornar/s/5-8-662947

Sponsorer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift