Arna Bjørnar vant "sjøslaget" i semiefinalen i J19NM

Arna Bjørnar - Kongsvinger 2-0

J19 til cupfinalen                                   Foto: Arna Bjørnar

Etter en natt og hel dag med pøsregn vartet gressmatten på Arna Idrettspark opp med de våteste og mest ufyselige forholdene for noen kamper hittil i år. Store arealer med overvann gjorde det umulig å spille god fotball, men det var i det minste likt for begge lag. Og underlig nok så det ut til at gjestene fra Østlandet hadde den taktikken som passet forholdene best i de første 10 minuttene av kampen. Kongsvinger lå med en spiss helt fremme ved AB's midtstoppere og satset på å slå baller i bakrommet bak hjemmelagets forsvar mens Arna Bjørnar prøvde seg på småspill og føringer med ball som stort sett endte med at ballen stoppet i en dam og fremdriften i spillet stoppet opp. I denne perioden var det så og si ingen målsjanser til noen av lagene, det hele var stort sett gjørmekrig midt ute på banen.    

Men i det 15 minutt greide endelig hjemmelaget å spille seg frem til farlig sone i en kontring som endte i corner og i møljen innenfor 16m greide Rikke Nygård å sende ballen utagbart for keeper i mål og derved 1-0. Resten av omgangen var en krig på midtbanen og bortsett fra hjemmelagets mål var omgangen ganske jevnspilt.

I andre omgang løftet Arna Bjørnar spillet litt mer fra de våte underlaget, og kom til noen sjanser som ikke endte i noe særlig. Motstanderen hadde også noen sjanser, men greide aldri å få til avslutninger som satte hjemmelagets keeper på prøve - bortsett fra at hun ved 1 anledning neste feilberegnet spretten i ballen som slo ned foran henne. Men etter hvert som kreftene ebbet ut ble det litt mer åpninger i kampen og i det 82 minutt fikk Karoline Haugland en avslutning som endte med scoring. Derved var egentlig kampen punktert og de resterende minuttene var en ren transportetappe.

Derved møtes Arna Bjørnar og Fortuna Ålesund til J19 finale i Telenor Arena cupfinalehelgen.

Ingen av lagene i dagens match fikk vist hva de egentlig er gode for i dagens match.  Kongsvinger imponrte med styrke, innsats og et par spillere som holdt meget godt nivå. Hos Arna Bjørnar imponerte Karoline Haugland og Rikke Nygård som begge jobbet utrettelig fra start til slutt, men det viktigste var laginnsatsen som til slutt sikret finaleplassen.      

Sponsorer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift