Siv nominert til Årets kvinnelige leder 2017

Mot en spennende cupfinahelg !

Det går mot en spennende cupfinalehelg i Oslo for Arna Bjørnar i helgen 17-19 nov. Først skal vårt J19 lag spille NM-cupfinale mot Fortuna Ålesund den 17 nov. og så skal en del priser deles ut deriblandt prisen for "Årets kvinnelige leder" hvor Arna Bjørnars egen Siv Lekven er kandidat. Siv skal også holde foredrag på lederseminaret under mottoet" Meningers mot". (Vi har da ikke glemt at Mette fra Sandviken er nominert til årets Nikken-pris, men den kåringen skjer først under forbundstinget i mars 2018, men begge deler er gledelig for kvinnefotballen i Bergen).

Se vedlagte lenke:   https://www.fotball.no/klubb-og-leder/2017/nominerte-til-lederpriser-er-klare/

Selv om "alle" i Arna Bjørnar kjenner Siv, så ønsker vi likevel å presentere henne litt nærmere for dem som ikke kjenner henne like godt. Vi har derfor bedt henne fortelle litt mer om seg selv og stilt henne noen "ledende spørsmål":

1. Historikk innenfor fotball

  • Hvorfor begyndte du å spille fotball? Og hvorfor holder du ennå på?

  • Verv i klubb - erfaringer fra dette, hva ønsker du å oppnå?

Startet min karriere ganske sent, som jentespiller i Ådnamarka. Har sølv og bronsje fra Norway Cup på den tiden. Spilte videre i Bjørnar etter sammenslåing av de klubbene og har bortsett fra en sesong i Sandviken spilt i Arna Bjørnar. Jeg er nok fremdeles den spiller i AB med flest kamper. Tror også jeg må være den første i Norge på jentesiden som fortsatte min fotballkarriere etter å ha fått barn.
Etter en sesongen i Sandviken, var vi en gjeng som ønsket å utfordre Sandviken og satse på opprykk til Toppserien. Vi mente det burde være plass til to bergenslag i toppen av norsk kvinnefotball. Det har jo i ettertid vist seg at var et riktig valg. Sammen med Gaute og Margun Haugenes kastet vi oss rundt og ga gass. Da jeg med kapteinsbindet rundt armen kunne konstatere at opprykk var en realitet er nok en av de stolteste fotballminner jeg har.
(Avgjørende kamp var mot Donn på Myrdal gress i Åsane, og med på laget var de to S'ene Siv + Synnøve red.anm.).

Jeg begynte å spille fotball for jeg syns det var gøy, men det var jo veldig tilfeldig da. Vi hang rundt på banen der gutta var og så ble det vel gøyere å spille fotball med de enn bare å se på tenker jeg. Jeg hadde farten og startet karrieren som spiss og ving som det het. Da vi fikk tøffere motstand etter hvert som vi kom oppover i systemet, ble jeg kastet bak i forsvar og har stort sett vært midtstopper. Jeg ble midtstopper før jeg ble gammel, så var ikke en gammel avdanket spiller som gjorde minst skade bak...

En stor opplevelse var også å spille cupfinale på Ullevål mot Asker i 2000 den gangen klubben het Bjørnar.  (En kamp som ble ødelagt av straffe imot tidlig i første omgang.Red.anm.)
Etter at jeg la opp som aktiv spiller på toppnivå har jeg stadig spilt på damer 2 og på Old Girls. Jeg har til og med to rekruttkamper i år og så vant jo vi gamle Lærdalsturneringen i år, det er ikke til å kjimse av! Jeg spiller enda av samme grunn som før, det er gøy!

Jeg har hatt ulike roller i AB, stort sett som trener. Jeg har 3 barn og har vært trener for de alle. I og med at jeg har spredt ungene mine over 16 år, så holder jeg på enda. Jeg er i dag trener for AB jenter 2007. I tillegg har jeg sittet i Sportsutvalget noen år, før jeg gikk inn som leder for AB Kvinner. I den forbindelse har jeg tatt NFF sine lederkurs og fullførte for noen uker siden Fotballederkurs 4, som er det høyeste kurset til NFF.

Jeg har to klare målsettinger for mitt verv i klubben. Jeg er leder i AB Kvinner som representerer fotball på toppnivå. I tillegg sitter jeg i AB sitt hovedstyre. Jeg har selv barn som har vært og som er medlem i AB. Jeg er kvinne og kan dermed skryte av å ha to tanker i hodet på en gang. Jeg sier ja takk til både bredde og topp. Mitt mål er å se Arna Idrettspark dekket med kunstgress, slik at vi kan forsøke å skape et mer helhetlig miljø og at vi lettere kan skape bånd mellom de unge lagene og Toppserielaget vårt. Jeg er veldig glad for at herrelaget og damelaget har funnet en god tone og drømmen er å skape et klubbsamhold hvor alle i AB føler seg som en del av samme familie, enten de er en del av barn og ungdom, hører til herrelaget eller spiller på Toppserielaget, rekruttlaget eller annet.
Mitt andre klare mål som leder for AB Kvinner er å løfte kvinnefotballen dit den hører hjemme. Den forskjellsbehandling vi opplever i forhold til gutta er bare flaut å være vitne til. Jeg vet at mye er bedre nå enn før, men det er ikke godt nok for meg. Jeg har både døtre og en sønn og jeg godtar ikke at det skal være begrensninger på noen av mine barn. Her kommer jeg til å poike NFF og andre i leggen helt til de tar dette på alvor. Jeg er ikke fornøyd med at de "satser" på kvinnefotballen i ord. Det må mer handling til og ikke minst, det må skje noe med holdningene internt i den organisasjonen. NFF burde være en pådriver for dette, og ikke komme diltende etter når det etter hvert blir politisk korrekt å gjøre det. Den saken brenner jeg for og jeg min ambisjon er å være et tydelig talerør for mine fotballjenter, både for Toppseriespillerne og for de som kommer etter!


2. Sivil historikk

  • Utdanning, jobb

  • Krysserfaringer idrett/jobb?

  • Sivilstand, barn

Selv om jeg fremdeles snakker østlandsk, så har jeg bodd i Arna i over 40 år. Etter videregående skole, begynte jeg på Universitetet i Bergen , hvor jeg har tatt psykologi, engelsk, organisasjons- og arbeidslivpsykologi. Jeg er faktisk "as we speak" midt i et fulltidsstudie hvor jeg nå tar pedagogikk.
I tillegg er jeg partner og medeier i et rekrutteringsfirma som heter Astrea. Vi har kontoret midt i verdensarven på Bryggen. Der er jeg senior rådgiver og jobber med rekruttering av ledere og karriererådgivning.
Jeg har også jobbet mye som vikar på skolene i Arna, og det er noe jeg stortrives med. Har for tiden i forbindelse med utdanningen hatt praksis på en videregående skole og det syns jeg er rasende morsomt. Jeg bare elsker å jobbe med ungdom, de er så levende og tilstede, jeg får masse energi av å omgås de. Mulig jeg ender min karriere som lærer en gang, hvem vet.

Jeg har tre barn, Malene på 25, Filip på 15 og Dina på 9. Jeg bor sammen med Filip og Dina på Garnes. Ingen herremann i huset bortsett fra sønnen! Malene er for lengst flyttet ut og kjøpt seg gård og blitt bonde på Haugland Bondegård. Der blir jeg kalt ut som avløser med jevne mellomrom. Hester, sauer, høner, hunder og katt, et fantastisk sted hvor man kan bruke muskler, og la hodet hvile!

3. Hobbyer

For å provosere Siv litt la vi inn følgende spørsmål:

  • Hva gjør du med all tiden du har ledig?wink

Jeg må le av spørsmålet om hva jeg gjør med tiden jeg har ledig. Jeg har ikke ledig tid, men om jeg hadde hatt det, så hadde jeg brukt den tiden på fjellturer.
 

4. Synspunkter på kvinnefotballens utvikling og hva som må gjøres lokalt og nasjonalt

Føler jeg har svart litt på det i avsnitt over...

5. Hva synes du om å bli nominert til denne prisen?

Jeg ble veldig overrasket over nominasjonen. Det var Rita Helleseth fra NFF Hordaland som først gratulerte meg med nominasjonen da vi var på Fotballederkurset på Hoel Gård for noen uker siden. Jeg vet ikke begrunnelsen for nominasjonen, men jeg tror det kan bunne i at jeg har ment noe. Jeg er ikke redd for å si min mening og som kvinne i et ellers ganske mannsdominert miljø kan det hende at det blir lagt merke til, jeg har i hvert fall fått mye tilbakemelding på akkurat det fra forskjellig hold. Uansett begrunnelse anser jeg det som en ære å bli nominert og det er ikke verre på det enn at jeg setter pris på anerkjennelsen. Jeg tenker at dette også kan være med på sette AB på kartet. Det er viktig for en klubb å være engasjert og på banen, ikke bare fysisk ute på gressbanen.

Denne gangen passet det jo ekstra godt. Jeg er invitert til å holde et foredrag på NFF sitt lederseminar i cupfinalehelgen og mine AB jenter 19 skal spille NM finale på kvelden mot Fortuna Ålesund. Dette ligger an til å bli en herlig fotballhelg i Tigerstaden. Heia AB!!!


Vennlig hilsen/Best regards

Siv Lekven

Vi kan bare legge til at vi heier på Siv og ser med spenning frem til prisutdelingen.

Sponsorer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift