9. Lais Araujo

Sist oppdatert: 21. mar 2019 Skrevet av: synnove

 

En spennende spiller fra Brasil

Vår brasilianske spiller Lais Araujo kom fra amerikansk college fotball i Florida til Norge og Arna Bjørnar tidligere i år og har brukt tiden til å gjøre seg kjent med norsk og europeisk fotballstil.

Lais er født i 1996 i byen Salvador som er hovedstad i delstaten Bahia nord øst i Brasil. Salvador er den 3dje største byen i Brasil med ca. 3 mill. innbyggere  og Lais historie om hvordan hun gikk fra en favela i storbyen via collegefotball til fotballspill i Norge er nokså spesiell.

Lais spilte ikke organisert football på noe lag I Brasil, men spilte fotball med guttene i favelaen da hun ble plukket ut til å delta i Brasils store fotballspiller Pele’s Favela prosjekt. Prosjektet brakte henne først til New York i 2014 hvor hun fikk opplæring i engelsk som en forberedelse for college utdannelse. Deretter gikk turen til Florida University hvor hun ble tatt opp i college laget Florida Gators hvor hun spilte i 2017-2018.

Neste steg brakte henne altså til Norge, Bergen og Arna Bjørnar hvor hun undertegnet sin første proff kontrakt som fotballspiller. En spennende del av dette er at Pele’s datter vil lage en dokumentarfilm om Lais og hennes vei fra Brasils favela til europeisk fotball.

Vedlagt er et intervju som ble laget med Lais fra hennes tid i NY:

https://www.youtube.com/watch?v=llKaS5hPCcs

Landslag: Lais har spilt 20 kamper for Brasils  U20 landslag

Klubber:  Florida Gators, USA i 2017 og 2018

https://floridagators.com/roster.aspx?rp_id=10587

Posisjon: Midtbane, angrep

Spørsmål:

*Hvorfor kom du til Norge?

Fordi jeg ønsket å få erfaring med europeisk fotball og fordi norsk fotball holder et høyt nivå.

*Hvilke planer har du videre ?

Jeg ønsker å utvikle meg videre og målet er å få spille på det brasilianske A-landslaget

Lais har vist seg som en person med godt humør og som er lett å kommunisere med og på banen har hun vist en del spennende ting som kan gjøre henne litt mer uforutsigbar for Arna Bjørnars motstandere fremover.

Vi ønsker Lais velkommen til Arna Bjørnar og er spent på fortsettelsen !