Fra brukbar 1 omgang til kollaps i 2 omgang !

Arna Bjørnar - Vålerenga 0-8

Skuddforsøk fra AB gikk stort sett utenfor eller over mål. Foto: Arna Bjørnar

Sist oppdatert: 18. okt 2021 Skrevet av: Tore

Alt lå til rette for en god fotballkamp da Vålerenga var gjester på Arna Idrettspark, men istedet fikk tilskuerne se en spesiell forestilling hvor hjemmelaget hadde en brukbar 1 omgang for så å kollapse totalt i andre omgang. Vålerenga vant riktignok 1 omgang 2-0, men Arna Bjørnar hadde så absolutt sine målsjanser. Disse sjansene ble riktignok enten satt rett på keeper eller blåst over eller tilside for mål mens Vålerenga satt sine sjanser. Det hele startet med en lite besluttsom  inngripen fra hjemmelagets keeper som endte opp med at Vålerengas angrepspiller kunne sette ballen i åpent mål fra spiss vinkel. Mål nr. 2 kom etter at Vålerengas Stefanovic får stå udekket foran 16 meteren og uforstyrret setter ballen i mål tilside for en dekket keeper. På sett og vis 2 unødvendige mål, men nokså typisk for et lag i medgamg og et lag i motgang. At Løvgren og Hjelmhaug manglet i forsvaret hjalp heller ikke situasjonen.

Den andre omgangen egner seg best til å for å bli gjennomgått på et spillermøte.  Etter at Marie Dølvik Markussen får sette inn 3-0 i det 56 minutt ser det ut til at hjemmelaget gir fullstendig opp. Fra nå av svikter det på det meste – alt fra returløp til press mot ballfører osv. svikter totalt og målene renner inn bak hjemmelagets keeper.  På 2 kamper har Arna Bjørnar  forverret målforskjellen med -15 mål, noe som faktisk er mer alvorlig enn å tape 2 kamper. Spillerne selv er nok de som aller mest er klar over hvor og hva som sviktet og nå gjelder det egentlig å ikke grave seg ned, men se på hva som må forbedres.

Men nå er det viktig at laget ikke mister selvtilliten, glemmer 2 dårlige dager på jobben og ser fremover mot de 2 siste kampene mot Avaldsnes og Kolbotn.