J19 laget til kvartfinale etter storseier

Arna Bjørnar - Førde 14-1

Idrettsglede

Sist oppdatert: 10. sep 2021 Skrevet av: Tore

 

Alt lå til rette for en fin fotballkveld på Arna Idrettspark når hjemmelaget møtte Førde i åttendedelsfinalen i J19 NM. Og det ble en fin kveld for hjemmelaget med mange scoringer og mye godt spill.  Arna Bjørnar stilte med et lag som besto av en blanding av rene rekrutteringsspillere og spillere fra toppseriestallen hvilket betød mye talent iblandet erfaring fra kamper på høyere nivå. Og det viste seg snart at dette ble helt avgjørende for kamputviklingen, hjemmelaget scoret 8 ganger før pause og 6 ganger etter pause mens Førde fikk et trøstemål i første omgang. På mange måter ble det kattens lek med musen, men Førde skal ha all ære for at de aldri la seg bakpå og forsøkte å begrense tapet. Hadde Førde lagt seg bakpå hele kampen igjennom for å begrense tapet, hadde nok resultatet sett hyggeligere ut for dem. Men så snart anledningen ga seg prøvde gjestene seg på kontringer og i første omgang lyktes de også da raske og sterke Astrid Blikstra Bolstad løp fra hele AB forsvaret og flott satte inn trøstemålet. Bakerst sørget en god keeper for at ikke tapet ble enda styggere.
Arna Bjørnar lagets største styrke var at hele laget var jevnt besatt med gode spillere noe som blandt annet ble vist ved at laget hadde 6 forskjellige målskårere med Linnea Solvoll Laupstad (5mål), Martine Midtbø (2 mål) og Ingrid Lovise Jåstad (2mål) mens Marie Johannsdottir,Mina Bell Folland, Madelen Koldal Holme og Tora Ose hadde 1 mål hver. Suverent flest målgivende pasninger hadde Madelen Koldal Holme, hadde alle blitt omsatt i mål ville resultatet vært en enda større seier.
På Arna Bjørnars lag imponerte Madelen Holme Koldal og Linnea Solvoll Laupstad når de både hver for seg og andre ganger i samspill skar gjennom forsvarsrekken til Førde og spilte seg til målsjanse på målsjanse Tora Ose bakerst styrte forsvarsrekken med stor ro.
Vi takker Førde for et hyggelig bekjentskap og håper at laget drar nytte av erfaringen selv om tapet ble stort. Innstillingen til jentene på banen var det i hvert fall ingenting i veien med.
Neste generasjon toppseriespillere? Ivrige jenter J09 heiet iherdig gjennom hele kampen.

NFF har allerede trukket kvartfinalene som blir slik:

* Lyn- Fløya
* Vinner Stabæk/Odd- Vålerenga
* LSK-Kolbotn
* Klepp- Arna Bjørnar
Kampene skal være spilt innen 30 sept.
Klepp har vært sett på som 1 av de største favorittene i denne turneringen og i forrige runde slo de ut en annen favoritt, nemlig Viking.
Men med det spillet Arna Bjørnar viste i 1/8 finalen, tror vi at det ikke er nok å ha favorittstempel på seg for å gå videre.