Arna Bjørnar henter landslagskeeper fra Australia

Mackenzie Elizabeth Arnold har signert for Arna Bjørnar i 2018 sesongen

Torsdag kveld denne uken landet Australias ene landslagskeeper Mackenzie Elizabeth Arnold i Bergen. Et forrykende snøvær ventet henne ved ankomst, men hun tok overgangen fra sommer i Australia til surt vintervær med godt humør men litt døgnvill da hun stilte til pressekonferanse på Arna Idrettspark fredag formiddag.

Vi tok en prat med henne etter pressekonferansen og traff en idrettsutøver som gledet seg til et nytt kapittel i sin idrettskarriere. 

Men til fakta først:

Mackenzie eller "Macca" som hun går for i hjemlandet er 24 år gammel og er fra Gold Coast i Quensland også  kalt "Surfers Paradise" på Australias østkyst nord for Sydney og nær byen Brisbane. Hun er altså vant til litt annet klima enn snøvær i Bergen, men hun tok det med godt humør.

Hun startet med fotball allerede som 7 åring i sin lokale klubb, hvor hun spilte mot gutter. Hun har også en eldre bror som spilte fotball og som i sin tid dro henne med på fotballbanen. 

Veien videre fra lokalfotball til australsk nasjonalfotball har vært:

2011-2012     Perth Glory

2012-2013     Canberra Utd.

2013-2014     Western Sydney Wanderer (en sesong hvor hun forøvrig var endel skadet)

2014-2016     Perth Glory

2016-2017     Brisbane Roar

Landslag

A-       17 kamper

U20 -   8 kamper

Deltok i OL i 2016

På våre videre spørsmål svarer hun slik:

Hva er dine ønsker og planer for din fremtidoge fotballkarriere ?

* Først og fremst ønsker jeg å utvikle meg videre som fotballspiller uansett hvor jeg spiller i fremtiden. Det å reise ut fra Australia en periode tillater deg å vokse både på og utenfor  fotballbanen.

Hvorfor valgte du Norge denne gangen?

* Jeg valgte Norge fordi jeg tror her finnes mange talentfulle spillere og fordi jeg personlig hadde behov for en større utfordring i min fotballkarriere. Og jeg tror Norge er det rette valget for dette. 

Har du møtt dine fremtidige lagvenninner ennå?

* Ja, jeg møtte alle på treningskampen mot Kaupanger og de ønsket meg alle velkommen. Har inntrykk av at de er en flott gjeng og jeg var også imponert over hvor godt de spilte
 

Hva kaller dine venner og lagvenninner deg?

* Elizabeth er mitt mellomnavn som nesten ingen bruker. Enten brukes Mackenzie eller så brukes mitt kallenavn Macca av mine venner.

Vi ønsker Macca velkommen til Norge og Arna Bjørnar og ønsker lykke til til henne og laget. Noen kamper er det mulig at hun går glipp av pga. det Australske lagets deltagelse i Asia Cup. Men at de følger med henne hjemmefra er nedenfor stående lenke et bevis på:

http://thewomensgame.com/news/mackenzie-arnold-headed-to-norway-486774

Sponsorer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift