Ble trigget av Bente Norby til å satse som keeper

Vi presenterer Oda Maria Hove Bogstad

                                                                                                                                                                                                                                                                        Foto: Arna Bjørnar

Arna Bjørnar har fått en del nye spillere i sesongen 2019 og vi ønsker å presentere disse spillerne, og fortelle litt om bakgrunnen deres.  Førstemann ut er vår 22 år gamle keeper Oda Maria Hove Bogstad som signerte før nyttår og som gjorde en kjempeflott kamp i årets første treningskamp. Sammen med Sandra Stavenes har derved Arna Bjørnar en meget solid keeperduo.

Litt fakta:

Oda Maria er 22 år og fra Moi i Rogaland

Tidligere klubber

2012 Tonstad i Sirdal 3 div. kvinner

2012-2016 Klepp

2016 -høst Amazon

2017 Klepp

2018 Lyn

2019 Arna Bjørnar

Landslag

U23 – 8 kamper

J19 -  6 kamper

J17 – 2 kamper

 Kan du fortelle litt om din fotballfortid og hvorfor du valgte å bli keeper? Begynte å spille fotball i Moi IL da jeg gikk i 2. Klasse. Da jeg begynte på ungdomsskolen og var med på min første sonesamling så bestemte jeg meg for at jeg virkelig ville satse på å bli god. På det tidspunktet spilte jeg både ute på banen og i mål, men om jeg ville bli god som utespiller så visste jeg at jeg måtte trene mye kondisjon men jeg er heller en person som liker bedre å trene styrke, spenst og hurtighet. Så det er faktisk en av grunnene til at jeg da heller valgte å stå i mål slik at jeg kunne ha litt mindre fokus på kondisjon og heller mer fokus på spenst, hurtighet og styrke. Ellers hadde jeg også en opplevelse fra en keeperskole i Stavanger hvor jeg fikk en tilbakemelding fra Bente Nordby om å satse på å stå i mål så det ga også veldig motivasjon til å heller stå i mål. 

 

Hvorfor til Bergen og Arna Bjørnar ? Klubben har hatt mange gode keepere, og har et godt spillerutviklingsmiljø. Tror at miljøet her kan være godt for min videre sportslige utvikling.

 

Det er naturlig for Arna Bjørnar å tenke at spillerne skal bli gode nok for våre landslag, hva tenker du om det? Landslaget er et stort mål og særlig å få en plass i VM troppen til sommeren, men for å komme dit er det viktig med en god klubbhverdag og samtidig prestere bra i kamper. Jeg har derfor valgt Arna Bjørnar fordi jeg håper dette er en klubb som kan hjelpe meg videre i min utvikling som fotballspiller. Hovedfokuset vil derfor først og fremst være å prestere bra i og sammen med Arna Bjørnar så får vi bare se om det også er godt nok til å bli tatt ut i  landslagstroppen

Hva er inntrykket så langt?  Inntrykket hittil er meget godt. Var spent på nivået før første treningskamp Det viste seg i 1 omgang at AB hadde mye å by på mens 2 omgang falt litt i kvalitet, noe som bl.a. nok skyldes manglende samtrening med nye spillere. Ser positivt på fortsettelsen.

Hva mener du er dine sterke sider som keeper?Mine sterke sider som keeper er: god til å kommunisere med laget mitt, reaksjonssterk, god 1vs1 og god med beina/ «spillende keeper».

Sivilt. Studerer til mastergrad inn mot læreryrket, en har tatt et pauseår i utdannelsen for å prioritere fotballen. Bor i Ytre Arna

 

Lykke til med sesongen 2019 Oda Maria !

Sponsorer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift