3. Helene Gloppen

Målfarlig forsvarsbauta fra Godvik i Laksevåg

Foto: Astrid Nordhaug

Vår solide midtstopper Helene Gloppen f.1993 er født og oppvokst i Godvik i Laksevåg i Bergen og har spilt fotball siden hun var ganske liten. Hun spilte i Loddefjord frem til 2010, men i 2011 gikk hun over til Sandviken hvor hun spilte frem til 2016. Fra og med 2017 har hun spilt for Arna Bjørnar. Hennes posisjon på banen er midtstopper, men med sin hodestyrke har hun også vist seg som en målfarlig spiller foran motstanderens målbur.

Kamper

Arna Bjørnar A- 51 kamper – 7 mål , Sandviken A -  119 kamper 9 mål, Sandviken B- 2 kamper

Landslag: J19- 4 kamper

Yrke : Barnehagelærer – en jobb hun trives veldig godt i.

Spørsmål

* Fortell litt om deg selv Helene:

Jeg er strukturert,og familiekjær. I tillegg til fotball har jeg også drevet med basketball både i klubb, kretslag og på nasjonale samlinger.

* Hvordan greier du å kombinere jobb og fotball?

Det er utfordrende, men lar seg gjennomføre med strukturert planlegging og tilretteleggelse.

Har vært i 100% stilling i 2 år, men har fra i år trappet ned til 80%. Det må være et mål for kvinnefotballen på komme dit at spillere som satser på toppfotball får en tilværelse hvor de også får tid til restitusjon mellom slagene og slipper å ta av feriedager for å kunne spille bortekamper. Jeg klager ikke, men ønsker at kvinnefotballen skal kunne ta videre steg.

* Hvorfor begyndte du å spille fotball og hvorfor fortsatte du?

Jeg begynte å spille fotball i hagen sammen med mine eldre fettere. Fotballen har vært en god sosial arena siden jeg begynte å spille fotball. Husker spesielt somrene jeg brukte på å være i parken(i Alvøen) å spille fotball og være med guttene

* Hva tenker du om sesongen 2019 og laget?

Sesongen 2019 blir spennende. Vi har fått inn nye spillere, har mange gode unge spillere og har fått et ganske solid trenerteam. Jeg gleder meg stort.

* Hva er din egen målsetting når det gjelder fotball ?

Utvikle meg videre som fotballspiller og holde meg skadefri gjennom hele sesongen.

* Hva er ditt beste fotballminne?

Mitt beste fotballminne må bli til minner da det er flere. Husker jeg fikk lov å være med min eldre fetter å sykle helt til Vadmyrabanen som føltes som andre siden av Bergen da jeg var yngre for å spille fotball med de eldre guttene. Husker jeg syntes det var veldig kult.
Andre minne jeg har er fra Dana Cup 2010 da vi vant A- sluttspillet med jentelaget til Loddefjord.
Siste minne må være sesongen 2018 da jeg endelig fikk være med på å ta medalje på seniornivå sammen med gode lagvenninner.


*  Andre interesser enn fotball?
Stå på ski, dra på hytten og gå på tur.

Sponsorer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift