Dramatikk og målrikt mot Vålerenga

Det ble scoret fem mål, flere gule og ett rødt kort - men heldigvis også 3-2 seier mot Vålerenga. Etter mange kamper med stang ut er det deilig at det svinger vår vei nå!

Det ble scoret fem mål, flere gule og ett rødt kort - men heldigvis også 3-2 seier mot Vålerenga. Etter mange kamper med stang ut er det deilig at det svinger vår vei nå!

Jubel mot Vålerenga  -  Foto: Njål Arnar Johansen

Før publikum hadde satt seg på tribunen gikk Vålerenga rett i angrep fra avspark, og scoret ved Anne Lise Olsen før ett minutt var spilt. En tung start, men det så ikke ut til å prege hjemmelaget noe særlig. For førsteomgangen ble meget godt gjennomført av de rødkledde. Etter 18 minutter løper Emilie Nautnes fra alt og alle på sin høyrekant og skyter ballen enkelt forbi Guto Pettersen i Vålerenga-målet.

AB fortsetter å kjøre på etter utligningen. Kun 4 minutter senere er det kaptein Maria Brochmann som får muligheten, hun skyter via en forsvarer og ballen går i mål. Vålerenga hadde også muligheter, blant annet et skudd fra målscorer Olsen som går like utenfor mål. Like før pause får Amalie Eikeland en nydelig stikker i bakrom, hun chipper ballen lekkert over Vålerenga-keeperen og i mål. Dermed 3-1 etter halvspilt tid.

Amalie Vevle Eikeland med en lekker scoring.  Foto: Njål Arnar Johansen

Den andre omgangen starter enda mer dramatisk enn den første. Kun 2 minutter spilt av omgangen så blir Ingrid Stenevik utvist etter å ha holdt igjen Isabell Herlovsen, og AB må spille resten av kampen med en spiller mindre. På det påfølgende frisparket scorer Sherida Spitze. Gjestene presser på gjennom omgangen, mens AB jobber heroisk for å holde unna. Isabell Herlovsen har en gylden mulighet til å utligne, men setter ballen upresset utenfor. Også Victoria Ludvigsen har en stor mulighet, men header like utenfor.

Vålerengas høye press gav også noen kontringsmuligheter, og den største var ved Emilie Nautnes som like før slutt løp over nesten hele banen og fikk fyrt av gårde et skudd som Pettersen i Vålerenga-målet såvidt får fistet over. Og med det ebber kampen ut - en fantastisk laginnsats gav 3-2 seier og 3 velfortjente poeng til Arna-Bjørnar.

Kaptein Maria Brochmann ble nok en gang kåret til ABs beste spiller.

Kampfakta: fotball.no

Link til høydepunkter: HL AB-Avaldsnes

Andre skriver om kampen:

BA (abo)

BT (abo)

 

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift