Strålende avslutning på vårsesongen av Arna Bjørnar

Arna Bjørnar - Avaldsnes 4-1

Arna Bjørnar - Avaldsnes 4-1

Morten kunne avslappet se at laget sikret 3 poeng før ferien                                                                  Foto: Hordalandsfotball

Det var med spenning og forventning vi så frem til den fremskutte 14 runde kampen mellom Arna Bjørnar og Avaldsnes. Forventningen og spenningen lå først og fremst i spørsmålet om den formstigningen vi mente å ha sett de siste kampene ville fortsette slik at spillerne kunne gå inn i sommerpausen med en godfølelse og forvissning om at man var på rett vei. Og la oss si det med en gang - dette var et Arna Bjørnar lag slik vi ønsket å se dem, laget fungerte glimrende kollektivt og samtlige spillere inklusive innbyttere viste at formkurven pekte rett vei. Avaldsnes er nok ikke av fjorårets kaliber, men det er heller ikke noe dårlig lag - noe de fikk tydelig vist i starten av andre omgang. Men hjemmelaget vant fullt fortjent, og seieren kunne faktisk vært enda større dersom Amalie og Maria hadde fått satt sine megasjanser i første omgang.

Første omgang hadde Arna Bjørnar full kontroll på og laget spilte med stor autoritet i alle ledd og vant majoriteten av de dueller som kom. Allerede etter 5 minutter kom det første målet da Amalie Eikeland tok skjeen i egen hånd, forserte innover og fremover på banen for så plutselig å smelle i vei et langskudd fra ca. 20m. Og for et mål - ballen gikk i en nydelig bue og havnet tett oppunder tverrliggeren til Avaldsnesmålet og utenfor rekkevidde av keeper, og derved 1-0. Kort tid etter fikk Maria Brochmann en stor mulighet da ballen spratt foran henne i en klynge innenfor 5 meteren, men spretten på ballen var litt vanskelig slik at avslutningen gikk rett i armene på Avaldsnes keeper. Men Maria fikk muligheten igjen da hun stormet frem på et perfekt innlegg fra høyre fra Vilde Bøe Risa og ekspederte ballen i mål via kneet. Amalie Eikeland fikk også en megasjanse da hun fra kort hold kunne sendt ballen i mål, men sannsynligvis en ujevnhet i banen førte til ballen i stedet havnet like utenfor mål. Omgangen endte 2-0, men kunne utmerket godt endt på 4-0 med full uttelling.  Avaldsnes på sin side hadde 2 avslutninger mot mål som Mackenzie problemfritt tok seg av. 

Andre omgang startet med et Avaldsneslag som var langt mer aggressiv og sto langt høyere på banen og de satte i starten også hjemmelaget under press, et press som endte med en redusering og derved 2-1. I denne perioden viste Avaldsnes seg som et langt bedre lag enn de hadde gjort i første omgang, og en utligning hang i luften. Men så rev Emilie Nautnes seg løs på høyresiden, fosset nedover på kanten og la et godt innlegg som Amalie Eikeland fanget opp og la inn foran mål. Der sto Vilde Bøe Risa og bredsidet ballen i mål, og derved 3-1. Derved gikk mye av luften ut av gjestene og Arna Bjørnar overtok mye av spillet igjen. I sluttminuttene kjempet Karoline Haugland seg forbi gjestenes forsvarere og avsluttet dagens scoringer med å sette ballen til høyre for keeper utagbart ved stolpen, og derved 4-1.

Dagens dommertrio hadde god kontroll på en forøvrig lettdømt kamp, at et klart offside og et mulig frispark ikke ble blåst for ødela ikke totalinntrykket av at de gjorde en grei jobb. 

Maria Brochmann ble kåret til hjemmelagets beste spiller, noe hun selv mente at andre spillere fortjente foran henne. Vi er enig med Maria at i dag var det mange spillere som var gode kandidater til bestemannspremien, men vi mener også at Maria går foran med en kampvilje som er utrolig viktig for laget og som også skal veie tungt i en slik vurdering. 

Avaldsnes var i første omgang en blek skygge av seg selv og hadde ingenting å stille opp med. I de første 10-15 minuttene av andre omgang viste de seg imidlertid fra en helt annen og farligere side, men 3-1 scoringen sloknet noe av gløden hos bortelaget samtidig som det vekket Arna Bjørnar igjen. Avaldsnes har annonsert en del forsterkninger i sommervinduet, og det kan de nok trenge dersom de skal gjøre det hederlig i CL pluss høstsesongen i Toppserien.

      

 

           

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift