3 poeng og seier mot Lyn

Arna Bjørnar-Lyn 2-1

Arna Bjørnar-Lyn 2-1

Emilie ble matchvinner med sin scoring mot Lyn                                    Foto: Njål Arnar Johansen

Himmelens sluser åpnet seg til et skikkelig styrtregn akkurat i det kampen mot Lyn skulle begynne, og spillerne var nok gjennomvåte før dommeren rakk å blåse i gang kampen. Arna Bjørnar jentene gikk ut som en stormvind de første 10-15 minuttene og overkjørte Lyn fullstendig med det ene kjempeflotte angrepet etter det andre. I løpet av disse minuttene burde hjemmelaget med full uttelling ha ledet 4-0 eller 5-0, men selv de mest opplagte målsjanser gikk ikke i mål til publikums store fortvilelse. I det neste kvarteret dominerte fortsatt Arna Bjørnar kampen, men Lyn kom mere med og kom seg etterhvert også ut av egen banehalvdel. I det 40 minutt fikk endelig Arna Bjørnar sin høyst fortjente scoring idet Maria Brochmann mottok en flott pasning fra Vilde Bøe Risa og trillet ballen inn ved motstandermålets stolperot i et relativt løst men godt plassert skudd. Første omgang endte høyst fortjent med 1-0 til hjemmelaget.

I andre omgang virket det som om onsdagens harde kamp mot Røa samt den regntunge gressmatten hadde tappet hjemmelaget for krefter. Lyn kom høyere opp på banen og Arna Bjørnar slet med tempo, pasningskvalitet og duellstyrke. Det gjorde at Lyn som sagt kom høyere opp på banen og at de fikk sine målsjanser de også. Men i det 68 minutt sto Emilie Nautnes for kampens største enkeltprestasjon. Hun mottok en pasning langt ute på kanten sin, avanserte til tross for flere taklingsforsøk inn midt foran 16 meteren og avsluttet med å sette ballen nydelig i krysset og derved 2-0 til hjemmelaget. Men publikum hadde knapt nok rukket å trekke et lettelsen sukk før Lyn kom enkelt frem på sin venstre side og la inn mot midten hvor  Linn Huseby headet ballen enkelt i mål i det 70 minutt. Derved gjensto 20 nervepirrende minutter hvor Lyn presset på for utligning. Og de var også så nære så nære da de fikk en dobbeltsjanse hvor Mackenzie Arnold først foretok en feberredning hvoretter returen slo inn i stolpen og ut igjen i feltet helt i sluttfasen av kampen. Men hjemmelaget red stormen av og innkasserte 3 høyst fortjente poeng.

Oppsummert kan vi si at første omgang var totalt hjemmelaget omgang hvor det burde stått langt høyere sifre på hjemmelagets måltavle, mens andre omgang var mer rotete og jevnspilt. På bortelaget var Vilde Hasund farlig på sin kant, mens Thea Bjelde fikk publikumsprisen som hjemmelagets beste av publikum.

     Thea fikk bestemannspremien oppsatt av Sparebanken Vest 

 

Seiersbilde med balljenter og AB's J14 lag som tok medalje i Dana Cup

ABs J14 som fikk 3 plass i Dana Cup 2018 ble hedret foran publikum

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift