Seier over Kolbotn

Kolbotn- Arna Bjørnar 1-4

Kolbotn- Arna Bjørnar 1-4

Emilie var stadig farlig på kanten og scoret ettet 2 minutter                           Arkivfoto: Njål Arnar Johansen

Det ble en klar 4-1 seier over Kolbotn i lørdagens bortekamp på Sofiemyr. Arna Bjørnar fikk en sjokkstart på kampen da Emile Nautnes scoret allerede etter 2 minutter og Maria Brochmann la på til 0-2 2 minutter senere. Arna Bjørnar spilte meget godt i åpningsfasen av kampen og Kolbotn slapp ikke til med mange sjanser i denne perioden. Unntaket kom i det 13 minutt da hjemmelaget spilte pent frem til en Kolbotn spiller som så ut til å være i offsideposisjon, men som dermed fikk avslutte alene mot keeper. Heldigvis for bortelaget ble skuddet satt utenfor mål. Etter 18 minutter mottok Amalie Eikeland et innlegg som hun på elegant vis satte bak tidligere AB keeper Aurora Michalsen og derved 0-3 før halve første omgang var spilt.

Etter dette jevnet kampen seg mer ut med sjanser til begge lag, for Arna Bjørnar hadde både Amalie, Elise, Thea og Maria avslutninger mot mål, men samtlige skudd gikk tildels høyt over målet til Kolbotn. Men etter ca. 28 minutter spilt fikk Kolbotn et frispark etter hands ca. 20 m skrått ut fra Arna Bjørnars mål. Dette ble satt vakkert i mål på et direkte langskudd og derved 1-3. Dette skjerpet muligens Arna Bjørnar spillerne for de tok igjen over spillet og hadde 4 store målsjanser mellom det 35 og 44 minutt, men avslutningene gikk enten rett på keeper eller over mål. På overtid i 1 omgang fikk midlertid Vilde Bøe Risa en sjanse som hun ikke lot gå fra seg og derved gikk lagene til pause med stillingen 1-4.

I andre omgang kom Kolbotn mye høyere opp på banen, mens Arna Bjørnar ga bort en del unødige gratissjanser etter litt nonsjalant spill. Dette ga en kjempesjanse til Kolbotn som de imidlertid ikke greide å sette i mål. Istedet hadde både Lisa, Maria og Amalie på nytt gode sjanser, som alle ble satt over mål. Begge lag hadde sjanser mellom det 60 og 80 minutt, men ingen av lagene greide å omsette sjansene til mål. De siste 10 minuttene av kampen ble mye oppstykket pga skader, men Ingrid Stenevik hadde et godt skuddforsøk på frispark fra ca. 18-19m, mens Emilie avsluttet et raid med å sette ballen i nettveggen på utsiden av målet. 

Toralt sett en meget fortjent seier til Arna Bjørnar som derved midlertidig krabber opp på 3 plassen før de siste kampene i runden spilles søndag.

En god kamp av Arna Bjørnar, men varierende kvalitetet deler av kampen. Litt nonsjalant småspill i farlig sone foran eget mål, ga noen unødige balltap som med en skarpere motstander ville blitt straffet mye hardere. 

BT: https://www.bt.no/100Sport/fotball/Knallsterk-borteseier-for-Arna-Bjornar-Na-har-de-for-alvor-meldt-seg-pa-i-kampen-om-solvet-261130b.html

BA: https://www.ba.no/sport/fotball/arna-bjornar/medaljedrommen-lever-for-arna-bjornar/s/5-8-875110

                 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift