Poengdeling på Stemmemyren - i grunnen greit!

Sandviken-Arna Bjørnar 1-1

Sandviken-Arna Bjørnar 1-1

Vilde Bøe Risa leter etter åpninger i Sandvikenforsvaret                                    Foto: Odd Løvset/Hordalandsfotball

Rammen rundt årets siste lokalderby var flott med over 1.000 tilskuere og et vær som bortimot skiftet mellom 4 årstider i løpet av kampen. Arna Bjørnar åpnet desidert best og lånte knapt nok bort ballen de første 10 minuttene av kampen. Allerede etter 6 min. scoret Emilie Nautnes etter kjempefint forarbeid og innlegg fra Elise Stenevik. Benedicte Haaland burde gjerne holdt ballen, men når hun først måtte gi retur så vippet Emilie Nautnes ballen kaldt og rolig over den liggende keeperen og derved 0-1. Så begyndte Arna Bjørnar å glippe litt i spillet, pasningene var ikke alltid tilpasset den våte banen og pasninger langs bakken ble av og til et lett bytte for motstanderen samtidig som småspill i egen sone fikk opp pulsen på supporterne. De sjansene Sandviken fikk i denne perioden var det gjestene som forærte bort. Og 2-3 slike situasjonen hvor Sandviken snappet ballen kunne fort gitt mål til hjemmelaget med 2 riktignok relativt løse skudd som traff stolpen, i tillegg pakket et langt frispark litt vanskelig rett foran Mackenzie slik at hun måtte slå ballen over tverrliggeren til corner.  Sandviken fikk kjempe derfor seg inn i kampen mens Arna Bjørrnar ikke fikk rytme i spillet sitt. Og i det 35 minutt fikk Sandviken sin utligning etter et flott angrep, hvor man riktignok kan stille litt spørsmålstegn ved at målscoreren fikk stå udekket 6-7m fra Arna Bjørnars mål og score etter å ha fått ballen servert på sølvfat fra sin medspiller. Omgangen sett under ett - de første 10 minuttene desidert Arna Bjørnars, resten av omgangen med et lite overtak til Sandviken.

I andre omgang fikk Arna Bjørnar litt mer fasong på laget og omgangen ble egentlig relativt jevnspilt. Begge lag hadde sine angrep, men ingen avslutninger var gode nok til å sette noen av keeperne på prøve. Nærmest var kanskje Vilde Bøe Risa som fra ca. 20 meters hold sendte ivei et skudd som gikk ca. 1/2 meter utenfor krysset. Sandviken hadde også endel kontringer og oppløp, men de ble godt ivaretatt av Arna Bjørnars forsvar.

Totalt sett var nok uavgjort et rettferdig resultat, begge lag hadde sine perioder, men mest av alt var det iherdig kjemping fra begge sider og få "skarpe" målsjanser. Sett fremover ga nok resultatet Arna Bjørnar en liten fordel i medaljekampen i og med at de beholdt ledelsen på plassen foran Sandviken, men målforskjell kan nepppe sies å være en trygg ledelse. Mest fornøyd kan kanskje Klepp være, forutsatt at de slår Trondheims Ørn i sin kamp i runden.

Arna Bjørnar var riktignok gode i de første 10 minuttene, men i resten av kampen var de et godt stykke unna den kvaliteten som de har vist i de forrige kampene. Men ingen lag er bedre enn motstanderen tillater dem, og noen "lokalderbynerver" har det nok også vært - sikkert på begge lag. Sandvikens forsvar var vanskelige å utfordre i denne kampen, og personlig syntes vi at Stine Hovland var meget god. Kampen ble altså mye kjemping på midtbanen mens begge lag slet med å komme igjennom motstanderens forsvar. 

Dommertrioen gjorde vel ikke de kjempestore brølerne, selv om det ble dømt en del uforklarlige og også lettkjøpte frispark, men alt i alt ble det ikke gjort noen dommerfeil som var avgjørende for utfallet av kampen.  

At det møtte opp 1.122 tilskuere for å se kampen i et tildels ufyselig vær, sier oss at dersom resultatene er gode og gir lokal spenning, så stiller folk opp.

Eksterne medialenker:

 BA: https://www.ba.no/sport/fotball/sandviken/uavgjort-i-slaget-om-bergen/s/5-8-886035?amp%3Bns_fee=0&amp%3Bns_linkname=editorial.share.article&amp%3Bns_mchannel=editorial.facebook&amp%3Bns_source=editorial.facebook   

BT: https://www.bt.no/100Sport/fotball/Kampen-om-Bergens-tronen-lever-enna-261748b.html

Bygdanytt: https://www.bygdanytt.no/sport/i/J15w3m/Landslagsaktuelle-Emilie-Nautnes-scoret-i-byderbyet

     

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift