Emelie Lövgren takker for seg

Vi takker Emelie for hennes 2 år i Arna Bjørnar og ønsker lykke til videre

Sist oppdatert: 13. nov 2021 Skrevet av: Tore

 

Emelie Lövgren#20

Lørdag 13 november spiller vå svenske midtstopper Emelie Løvgren sin siste kamp for Arna Bjørnar. Emelie kom på 2 års kontrakt til Arna Bjørnar i januar 2020 og har i sin tid i klubben markert seg som en fremragende fotballspiller med en uhyre profesjonell innstilling til det hun har foretatt seg.

Emelie har spilt 11 år i Damallsvenskan – det meste av tiden for Piteå – og hentet seg både mesterskap og medaljer fra svensk toppfotball. Da Piteå omstrukturerte sin fotballsatsing og mesteparten av topplaget på kvinnesiden forsvant, så Emelie etter nye muligheter. Det fristet å søke nye utfordringer i en ny liga, og derved havnet hun på en 2 års kontrakt i Arna Bjørnar.

Meningen var at hun skulle flytte til Bergen, spille fotball i Arna Bjørnar og ellers jobbe på et treningssenter i Arna.  Da laget kom tilbake fra La Manga ble plutselig det meste snudd på hodet da corona pandemien traff verden i 2020. I tillegg til alle de restriksjonene som traff folk flest, ble all idrettsaktivitet og alle treningssentre stengt ned og alle planer snudd på hodet. Dette rammet utenlandske spillere spesielt hardt, og i stedet for idrettsaktivitet og annen aktivitet ble det null aktivitet og mer eller mindre isolasjon på alle fronter. For å komme ut av isolasjonsboblen reiste Emelie hjem til Piteå hvor hun kunne være med sine nærmeste og hvor også trening var tillatt i motsetning til i Norge.

I mai 2020 sluttet hun seg til laget igjen, nå var det under strenge restriksjoner og en streng protokoll tillatt med trening og kamper for de øverste divisjonene. Sesongen 2020 ble som vi vet en komprimert sesong hvor spillerne mer eller mindre ble holdt i sin egen boble, hvilket igjen rammet utenlandske spillere hardest.

Oppkjøringen til sesongen 2021 ble også av det merkelige slaget bl.a. med egentreninger på Skype og for øvrig strenge protokoller for hva spillerne kunne gjøre og ikke gjøre. Høsten 2021 ble litt enklere når restriksjonene ble lettet på og ting mer eller mindre var tilbake til det normale.  For Emelie betød det også at hun i tillegg til sin oppgave som fysisk trener i toppserielaget, kunne ta en jobb i Bring. Selv om jobben var fysisk krevende, betød det en etterlengtet utvidet sosial kontaktflate som hun hadde savnet og som hun er takknemlig overfor Bjarte at han skaffet henne denne muligheten.

Alle som har sett Emelie spille for Arna Bjørnar har sett at her har klubben en fremragende fotballspiller med stor fart og kompromissløs taklingsevne. At hun også er en god hodespiller fikk hun demonstrert flere ganger, bla scoret hun med hodet i 1-1 kampen mot Sandviken som strengt tatt Arna Bjørnar skulle ha vunnet. At hun har kunnet holde et slikt høyt nivå gitt de mange endrede forutsetningene i denne perioden, viser bare hvilken profesjonell innstilling hun har.Emelie vil fortsette sin fotballkarriere, men foreløpig er fokuset å vinne siste kampen mot Kolbotn.

Arna-Bjørnar takker.

Arna Bjørnar takker Emelie for den innsatsen hun har gjort for klubben og ønsker henne lykke til videre, hun vil bli sterkt savnet.

Emelie selv skryter uhemmet av sine lagvenninner og apparatet rundt laget som har taklet alle utfordringene på en god måte. Det er et lag med mange, unge lovende spillere som har måtte takle mange endringer og utfordringer som selv for spillere med lang erfaring har vært vanskelige. Det har skjedd store endringer i innøvde relasjoner når erfarne spillere som Marija Aleksic, Thea Bjelde, Karoline Haugland og Mia Jalkerud plutselig forsvinner.

At man i en slik situasjon med en ung spillergruppe får en del berg- og dalbaneresultater er høyst forståelig. Men samholdet i laget har vært godt og viljen til å overvinne utfordringene har vært stor og Emelie synes egentlig at en 5-6 plass i årets serie er et meget godt resultat gitt de utfordringene laget har hatt. Så Emelie avslutter samtalen med å si at Arna Bjørnar vil alltid ha en plass i hennes hjerte. Hun vil følge med på hvordan laget gjør det fremover ønsker laget og klubben alt godt videre.

Se video av Emelies scoring mot Sandviken her:

Arna-Bjørnar vs Sandviken