Fortjent seier mot Avaldsnes

Avaldsnes- Arna Bjørnar 1-3.

Idrettsglede

Sist oppdatert: 07. nov 2021 Skrevet av: Tore

Bortekampen mot Avaldsnes ble en stor opptur i forhold til Arna Bjørnars siste kamper. På en våt og humpete gressmatte prøvde Arna Bjørnar å spille fotball og i lange perioder lyktes de også med det og la derved grunnlaget for en fortjent 3-1 seier. Allerede etter 8 minutter la laget grunnlaget for seieren da Julie Madsen avsluttet et fint angrep med å bredside ballen i mål fra kort hold. Etter dette bølget kampen litt frem og tilbake med raske kontringer fra Avaldsnes og mer balansert spill fremover for Arna Bjørnar. Og etter 26 minutter ble Arna Bjørnar tildelt straffespark som Tora Ose kaldt og rolig plasserte i nettaket og derved 2-0. Første omgang ebbet ut uten flere mål og Arna Bjørnar kunne gå i garderoben til pause med en 2-0 ledelse.

Andre omgang åpner forrykende med 2 gedigne målsjanser for Linnea Laupstad, den første ble beinet himmelhøyt til værs mens den andre satt i noten og derved 3-0 til bortelaget. Så jevnet spillet seg litt ut og i det 62 minutt headet Andrea Norheim et cornerspark nydelig i mål og derved 3-1.  Utover i andre omgang var det tydelig at den bløte og humpete gressbanen tappet spillerne for krefter, og flere spillere var tydelig slitne og mange litt merkelige situasjoner oppsto som et resultat av det. Ungjentene Mina Bell Folland og Nora Blindheim Nøss hadde denne gangen spilt fra start og gjort sine saker bra, men etter 61 minutter var det slutt på kreftene og de ble byttet ut mens Julie Madsen og Meryll Abrahamsen hadde løpt enormt mye, men var sluttkjørt 10 minutter før slutt. Arna Bjørnar vant denne viktige kampen på en vanskelig bane, de gikk derved opp igjen på 5 plass og kan derved selv ha kontroll på om de vil beholde denne plassen i siste kamp mot Kolbotn. Avaldsnes kom i en utsatt posisjon etter denne kampen og ligger på samme poengsum som Lyn har på sin kvalifiseringsplass, men har bedre målforskjell.

Ellers skjedde det mye i de øvrige kampene i denne runden:

Vi gratulerer selvsagt Sandviken med gullet etter at de slo Klepp 8-0, og vi ønsker Klepp tilbake i Toppserien snarest mulig. Stabæk har hatt en imponerende sluttspurt og kronet denne i dag med 1-0 seier over Vålerenga. Rosenborg har sikret seg sølvmedaljene og LSK Kvinner bronsemedaljene etter at de slo henholdsvis Kolbotn og Lyn. Det mest spennende i siste runde blir kampen om å unngå kvalikplassen i bunnstriden mellom Stabæk 14p, Avaldsnes 12p og Lyn 12 p.