Furorestipendet tildelt Thea Bjelde

Torunn Steimler, Sparebanken Sogn og Fjordane og Thea Bjelde

Sist oppdatert: 11. sep 2020 Skrevet av: Arna-Bjørnar

 

Etter en fantastisk 2018-sesong kom den store nedturen i 2019. Etter kneoperasjon og et år på sidelinjen er fotballspiller Thea Bjelde (20) endelig tilbake for fullt – og nå er sogndølen tildelt høstens første Furorestipend.

– Det var en helt vanlig trening, og så etter treningen kom Synnøve (daglig leder i Arna-Bjørnar) bort til meg og sa «kanskje dagen blir litt bedre nå?». Da gikk det opp for meg. Utrolig kjekt!

Det sier Thea Bjelde etter overraskelsen på trening med laget sitt, Arna-Bjørnar, onsdag kveld.

– Dette betyr en hel del, og det vil komme godt med framover. Og så betyr det mye for motivasjonen å bli sett. Jeg er veldig takknemlig, sier Bjelde.

Furore stipendet er på 50 000 kroner, og dette er det første av flere stipend som blir delt ut i høst til talentfull ungdom fra Sogn og Fjordane innen idrett og kultur.

Korsbåndet røk:

Midtbanespilleren fra Sogndal har vært i Arna-Bjørnar siden 2015. Før det spilte Bjelde i moderklubben Sogndal, i tillegg til en tur innom Kaupanger før turen gikk til Bergen. Siden 2017 har hun vært fast på Arna-Bjørnar, og i 2018 slo hun for alvor gjennom da hun ble kåret til årets spiller i klubben.

Alt lå til rette for at 2019 også skulle bli et jubelår, men slik ble det ikke. Bjelde røk korsbåndet og måtte gjennom en operasjon i mai i fjor.

– Det var tøft å få en så stor skade. Det var ikke noe jeg forventet i det hele tatt, så den kom som et sjokk. Det har vært en hard prosess, og spesielt på slutten av opp-treningsperioden, sier Bjelde.

Ikke bare røk hele sesongen med Arna-Bjørnar, men det gjorde også U23-EM med Norge. Nå er hun endelig tilbake.

– Sesongstarten i år ble jo utsatt på grunn av korona, og det var jo sånn sett en fordel for meg med tanke på skaden. Jeg hadde ikke forventet å komme tilbake å spille 90 minutter så kjapt, men det har gått greit. Jeg gjør så godt jeg kan, sier Thea og smiler.

Thea spiller mot Kolbotn Lørdag 12.september kl 14.00 på Arna Idrettspark Billetter her til kampen