Gledelig seier på nytt kunstgress

Arna Bjørnar-Fart 3-1

Seierssamling av spillere og balljenter

Sist oppdatert: 11. aug 2019 Skrevet av: Tore

Det ble en flott åpning av det nye kunstgresset på Arna Idrettspark med først en samling av sponsorer og støttespillere før toppserielaget vartet opp med en kamp som roet urolige sjeler i klubben. Enkelte hadde nok fryktet at kombinasjonen av mange skadde spillere og utestengelse pga rødt kort skulle gi problemer mot et hardt arbeidende lag fra Hedmark. Men så opplevde man det som ofte skjer at andre spillere vokser med oppgaven , noe som resulterte i en meget god 1 omgang.

Banespillet var rimelig jevnt da Helene Gloppen med en strålende langpasning som åpnet hele Fart forsvaret fant en like strålende opplagt Milicia Mijatovic som hadde ingen problemer med å sette ballen i mål bak Farts keeper i kampens 10 minutt. Derved ble Milli historisk da hun sto bak den første scoringen på den nye kunstgressbanen.

Men Milicia Mijatovic var ikke ferdig for dagen. Bare minuttet senere driblet hun av hele forsvaret og leverte en ferdigscoret ball til Minni Asom som bare kunne bredside ballen inn i mål fra kort hold. Derved 2-0 allerede etter 11 minutter.  I de neste 10 minuttene holdt Arna Bjørnar lekestue og Andrea Willmann fosset forbi forsvaret gang på gang, og ingen kunne sagt noe på om det hadde blitt flere scoringer. Men så skjer det motsatte i på andre banehalvdel, etter en misforståelse i Arna Bjørnars forsvar får Mina Kjørum relativt enkelt lobbe ballen over en keeper på halvdistanse og i mål – derved 2-1 og høyere hvilepuls på tilhengerne på tribunen. Men 5 minutter etter roet unge Ingrid Njåstad frynsede Arna Bjørnar nerver da hun la på til 3-1 etter strålende forarbeid av Andrea Willmann. Resten av omgangen skjedde det lite og lagene gikk til pause på 3-1.

Andre omgang ble ikke av samme kaliber som første omgang, men ble relativt jevnspilt med målsjanser til begge lag. Men ingen av lagene greide å sette ballen i mål og derved ebbet kampen ut med resultatet 3-1 og viktige 3 poeng til Arna Bjørnar i det som kunne betegnes som en 6 poengs kamp.

Milicia ble helt fortjent utropt til hjemmelagets beste spille

Milicia Mijatoc hadde en strålende kamp og ble stemt frem som hjemmelagets beste spiller av publikum, som forøvrig møtte frem i et antall på 363.

Kampfakta

Arna-Bjørnar – Fart 3-1 (3-1)

Arna idrettspark, 363 tilskuere. Dommer: Ingvild Langnes Aarland, Malmefjorden IL. Gult kort: Lais Araujo, Arna-Bjørnar. Natalie Granvang Nilsen, Fart.

Mål: 1-0: Milica Mijatovic (10), 2-0: Mimi Asom (11), 2-1: Mina Kjørum (24), 3-1: Ingrid Lovise Jåstad (29).

Arna-Bjørnar (3-5-2): Oda Bogstad – Helene Gloppen, Åsne Takle Eide (Ngozi Ebere fra 81), Augustine Siliki – Elise Stenevik, Andrine Mo, Lais Araujo, Ingrid Lovise Jåstad, Milica Mijatovic (Kristin Risnes fra 76) – Andrea Wilmann, Mimi Asom (Kristina Brudvik fra 63).