J16 NM Finale

Lørdag kl 13.00

Seier i Gothia Cup

Sist oppdatert: 09. nov 2022 Skrevet av: Arna-Bjørnar

Lørdag den 12. november klokken 13.00 møter vi Stabæk til finale i Norgesmesterskapet for J16. Vi reiser til Oslo på fredag før turen går videre til Sandvika Stadion i Bærum, der kampen spilles, på lørdag. Det blir en spennende affære der begge lag sikter inn mot å løfte kongepokalen.

Det er som nevnt Stabæk vi møter i finalen på Sandvika. Veien deres til finalen har vært tett og jevn. De startet med en komfortabel seier mot Snøgg der de endte med en 4-0 seier. Kampen etterpå ble mye mer jevn, da de møtte Lyn. Begge lag ledet kampen på et tidspunkt, men det endte 3-3. Kampen gikk til ekstraomganger der det var Stabæk som kjempet seg videre med 3-5 seier. I semifinalen tok de imot LSK på hjemmebane. Dette også var en kamp påvirket av stor spenning. LSK ledet kampen med 2-0. På to minutter scoret allikevel Stabæk to raske mål, før de fem minutter før slutt satte inn 3-2 og dermed var klare for finalen.

Arna-Bjørnar sin vei til finalen har sett noe mer komfortabel ut. Det hele startet med en sterk 0-3 seier mot fjorårets mestere, Viking, på SR-Bank Arena. Senere kom Gimletroll på besøk til Arna Idrettspark hvor også de måtte se seg slått av et meget sterkt AB-lag. Den kampen endte 4-0. I semifinalen var det nok en gang fjorårets finalister som AB skulle bryne seg på. Molde kom på besøk og kjempet godt lenge, men de måtte se seg slått med sifrene 6-2 i favør Arna-Bjørnar. Nok en gang en solid kamp.

I år er det nøyaktig 10 år siden vi tok mesterskapet sist. Da vant AB både J16 NM, og i tillegg vant vi J19 NM-finalen 4-0 mot nettopp Stabæk. Den gangen var det på Arna Idrettsparken, mens i år er det i Bærum. Med en finaleseier på lørdag vil Arna-Bjørnar gå fra Stabæk, og samtidig tangere Viking og Forus/Gausel som Norges nest mestvinnende NM J16-lag.

En meget god jobb er dermed lagt ned for å komme hit vi er i dag. Bunnsolid er et ord som beskriver det Arna-Bjørnar-jentene har levert hittil i år. Allikevel gjenstår den siste og aller viktigste jobben. Den skal gjennomføres på lørdag. Vi gleder oss til et fyrverkeri av en finale.