Knallhard avslutning

Arna Bjørnar - Vålerenga 0-2

Elise ble stemt frem som ABs beste spiller i kampen Foto: Hordalandfotball

Sist oppdatert: 16. nov 2019 Skrevet av: Tore

Største dramatikken utspant seg før dagens kamp mellom Arna Bjørnar og Vålerenga. En spesielt uheldig værkombinasjon med regn og plussgrader onsdag som gikk direkte over i nattefrost medførte at toppsjiktet i kunstgressmatten frøs til en hard overflate. Bergen kommune gjorde en kjempejobb med å prøve å få banen spillbar foran kampen med salting og slodding. Banen ble også litt bedre, men var fortsatt såpass hard at begge lags foresatte mente at skaderisikoen var såpass stor at kampen burde vært flyttet til Vestlandshallen som også var reservert som reservearena. Dommeren mente imidlertid at det var forsvarlig å avikle kampen under de rådende forhold og slik ble det.

Baneforholdene spilte nok litt inn for den fotballen som ble vist, men heldigvis pådro ingen spillere seg skader i denne kampen som var spesielt viktig for Vålerenga. Første kvarteret presset Vålerenga hjemmelaget over på egen banehalvdel avbrutt av sporadiske kontringer fra Arna Bjørnar. Men etterhvert jevnet det seg litt ut og Katarina Dybvik Sunde hadde en stor sjanse etter ca. 10 minutter da hun fikk et flott innlegg fra Andrine Mo litt skrått ut foran mål. Men Katarina ble presset såpass at skuddforsøket fra kort hold endte like utenfor. Etter ca. 15 minutter fikk Vålerengas Rikke Madsen en flott pasning i bakrommet bak AB’s forsvar og hun gjorde ingen feil, men skjøt knallhardt i tverrliggeren og i mål. Mulig at hun imidlertid var i offside da pasningen gikk, men målet ble godkjent og dermed 0-1. I det 23 minutt fikk imidlertid Vålerenga en gavepakke da Sandra Stavenes måtte ut av målet for å fange opp et tilbakespill fra Helene Gloppen, Sandra var så litt uheldig med utspillet som ble fanget opp av Marie Markussen som hadde en lett jobb med å plassere ballen i det åpne buret.  Resten av omgangen var relativt jevnspilt med et lite overtak til bortelaget.

Andre omgang ble litt preget av at det var viktig for Vålerenga å holde på ledelsen som ville gi dem sølv i årets serie. Arna Bjørnar hadde mye av spillet på bortelagets banehalvdel mens Vålerenga hadde noen kjappe kontringer som ga en del målfarlige sjanser. Arna Bjørnar hadde også sine sjanser, men avslutningene ble alt for dårlige til at det virkelig ble farlig. Kampen endte derfor med seier og sølvmedaljer til Vålerenga et resultat som alt i alt var relativt rettferdig.

Det store lyspunktet for Arna Bjørnar var imidlertid at endel unge spillere fikk prøvd seg for første gang og fikk vist at mye spennende er på gang i laget. Martine Humlestøl Midtbø og Tora Ose fikk sin debut som de kom meget godt ifra og Linnea Laupstad fikk vist frem en teknikk som ikke mange tar etter henne.

Kampens beste Arna-Bjørnar spiller ble Elise Stenevik – takk til alle som stemte. Hun kan cruise rundt i en fortreffelig Suzuki Swift fra Oddvar Bjelde As – Gratulerer Elise Isolde Stenevik

Bortsett fra den mulige offsiden ved 0-1 målet greide dommertrioen seg helt ok.

Vålerenga fikk utdelt sine vel fortjente søvmedaljer etter kampen og Arna Bjørnar gratulerer laget og ønsker dem lykke til i cupfinalen.