Presentasjon av en nykommer fra Sogn

18. Ingrid Lovise Jåstad.

Ingrid Lovise Jåstad

Sist oppdatert: 22. aug 2019 Skrevet av: Tore

 

Mens vi venter på neste kamp i toppserien benytter vi anledningen til å presentere nærmere noen nykommere hos Arna Bjørnar.

Først ut er en smilende jente fra Sogn- Ingrid Lovise Jåstad.

17 år gamle Ingrid Lovise Jåstad har gjort det bemerkelsesverdig godt på kort tid i Arna Bjørnar. Hun kom hit til Bergen i midten av juli og allerede 31/7 fikk hun sitt første innhopp for Toppserielaget i cupkamp mot Stabæk. Etter det fikk hun nytt innhopp 3/8 mot Avaldsnes, spilte hele kampen mot Fart 10/8 hvor hun også scoret mål og sist nå innhopp mot Kolbotn i «vannpolokampen» 17/8.

Ingrid Lovise har imponert med sin innsats og pågående spillestil og har markert seg på kort tid.

Ingrid kommer fra Hafslo i Indre Sogn og startet sin fotballkarriere på miniputtnivå for sin lokale klubb i Hafslo hvor hun spilte både på jente- og guttelag . Hennes 3 år eldre bror trigget interessen ved stadig å drible henne av og slå tunneler på henne hjemme i hagen i vennskapelig søsken lek.

Som 14 åring meldte hun seg inn i Kaupanger hvor hun allerede som 15 åring kom inn i stallen på seniorlaget for kvinner. Hun har pr. i dag spilt 46 seniorkamper og 2 juniorkamper for laget fra Sogn.

Hun har også spilt på forskjellige kretslag i Sogn og Fjordane samt vært tatt ut på aldersbestemte landslag i aldersklassene J15, J16 og J17.

Se lenke:  https://www.fotball.no/fotballdata/person/profil/?fiksId=3819613

Hvorfor Arna Bjørnar Ingrid Lovise ?

-Jeg har hatt 2 utrolig fine år i Kaupanger med et godt miljø og fikk spille på et godt nivå der jeg fikk mye spilletid, og trivdes veldig godt. Nå som jeg ble 17 år tenkte jeg at jeg måtte ta det neste steget for å utvikle meg enda mer og få trene og spille på et enda høyere nivå. Arna Bjørnar inviterte meg på besøk og jeg syntes godt om det jeg så her. Jeg søkte samtidig plass på toppidrettslinjen både i Sogndal og Tertnes, men jeg bestemte meg altså for Tertnes og Arna Bjørnar.

 Du er bare 17 år og skal plutselig bo hjemmefra, hva tenker du om det?

-Det å bo vekke er på mange måter en tøff overgang, jeg var vant med å ha familien rundt meg hele tiden, nå er det hybelliv og en helt ny klasse. Så klart er det litt vanskelig men jeg bor sammen med Helena Navarsete og Martine Humlestøl Midtbø som jeg kjenner godt fra før av og nå blir mine lagvenninner og klassekamerater. Og måten jeg er blitt tatt i mot på av klubb og lagvenninner har bare vært fantastisk og har hjulpet godt til å dempe hjemlengselen. Og når jeg først tok beslutningen, så fikk jeg full støtte hjemmefra.

 Det er ny trener og mange nye spillere i laget i år, hva er ditt inntrykk av det?

-Stemningen og samholdet i laget var slik at når jeg kom i sommer så virket de som en gjeng som hadde holdt sammen lenge. Jeg trives veldig godt i gruppen og gleder meg til fortsettelsen.

Det er ikke mange spillere i Arna Bjørnar som har fått så mye spilletid på så kort tid i så ung alder som deg og du har virkelig vist at du er i stand til å gripe sjansen når du får den.

-Dette har vært fantastisk gøy og jeg er storfornøyd med å ha fått så mye tillit så tidlig.

 Hva tenker du om din fremtid som fotballspiller? Har du tenkt på landslag og utland?

-Jeg tenker ikke så mye på det, jeg har først og fremst lyst til å se hvor god jeg kan bli, så får jeg ta beslutninger ut fra det når den tid kommer.

Lykke til videre Ingrid Lovise – det skal bli spennende å se videre hvordan dette utvikler seg!