Viktig seier i nøkkelkamp da Arna Bjørnar slo Stabæk

Arna Bjørnar - Stabæk 1-0

Moa Edrud og Emma Rolston - dagens matchvinnere.

Sist oppdatert: 29. aug 2021 Skrevet av: Tore

Søndagens kamp mellom Arna Bjørnar og Stabæk var en nøkkelkamp for begge lag. Med seier ville Arna Bjørnar få en sikrere plass på tabellen mens Stabæk med seier kunne ta et steg bort fra nedrykksplassen. At såpass mye sto på spill virket nok også inn på kvaliteten på kampen. Det ble aldri noen velspilt kamp, men til gjengjeld ulidelig spennende for tilhengerne til begge lag.

Kampen begyndte relativt jevnt med tilløp til målsjanser for begge lag, men ingen av lagene lyktes med å sette ballen i mål. Men i det 29 minutt flikket Meryll Abrahamsen et fremspill videre på direkten og plutselig var Emma Rolston forbi Stabæks forsvarsrekke. Emma beholdt roen da keeper prøvde å blokkere, rundet keeper og satte ballen i mål til jubel fra hjemmelagets tilhengere.  Stabæk prøvde så godt de kunne å utlikne ledelsen, men avslutningene ble enten for svake eller ble tatt hånd om av en god Moa Edrud i Arna Bjørnar målet og omgangen ebbet ut på stillingen 1-0.

Andre omgang ble preget av 2 kjempende lag og ble aldri velspilt. Stabæk førte mesteparten av spillet mens Arna Bjørnar ble fryktelig baktunge og sloss for å beholde ledelsen. Det ble flere halvsjanser til begge lag og nærmest for hjemmelaget var Meryll Abrahamsen som skjøt rett på keeper. Stabæk på sin side hadde et skudd i tverrliggeren på overtid som sin største sjanse i omgangen. Kampen endte med 1-0 seier til hjemmelaget etter en iherdig forsvarskamp i andre omgang. Stabæk hadde nok fortjent minst 1 poeng kampen sett under ett, men Arna Bjørnar hadde matchvinnere i begge ender av banen og det avgjorde kampen. Et positivt poeng fra kampen var at Meryll Abrahamsen og Emma Rolston fungerte godt sammen som spisspar, dette kan bli utrolig viktig videre.

Moa Edrud ble helt fortjent kåret til hjemmelagets beste spiller.