Stine Hovland i Toppserien 2022

Hun vet godt hva som kreves…..

Hovedtrener Øyvind Nordtveit og Stine Hovland

Sist oppdatert: 16. mar 2022 Skrevet av: Arna-Bjørnar

 

Stine Hovland til Arna-Bjørnar

 

Det er med glede vi kan melde om at Stine Hovland(31) skal spille sammen med oss i 2022. Det har vært publisert tidligere gjennom aviser og andre medier, at Stine har trent og spilt treningskamper for oss de siste ukene. Nå er det formelt på plass og da kan vi glede oss over at den rutinerte midtstopperen er en del av troppen.

Stine kommer fra Vadheim i tidligere Sogn & Fjordane og fotball har stått sentralt i familien Hovland. Med sin kjente bror Even Hovland gikk søskenparet hele veien og fikk A-landskaper for Norge begge to. Det står det respekt av, vi vet at ivrige foreldre har bidrat godt som hjelperyttere på veien. Stine startet med fotball i Høyang og gikk videre til Kaupanger før hun reiste til Bergen og Sandviken i 2014. I 2019 fikk hun sin proffdrømm oppfylt da hun ble signert av den Italienske storklubben AC Milan. Vel hjemme i 2020 ble det morspermisjon og i den perioden spilte hun litt for Loddefjord fotball Damer.

Stine har med denne reisen opplevd mange ulike fotballkulturer og kan bekrefte at i Arna-Bjørnar er det en flott gruppe med gode ambisjoner for sesongen som står for tur.

Even Spiller nå i Svenske Häcken mens Stine igjen entrer Toppserie-arenaen etter hun fikk sitt første barn Luca i 2021.

Det blir spennende og se hvordan hun responderer på intensiv treningen som venter men selv syntes hun at hun er på vei mot fin fysisk form.

Nå skal toppfotball kombineres med morsrollen, det er hun og samboeren innstilt på. Stine skal sammen med lagvenninnen Helene Gloppen mestre alt som skjer på og utenfor banen. Arna-Bjørnar har da signert to rutinerte spillere med lang erfaring, noe som våre unge flotte talenter kan høste lærdom av.

Stine sammen med Luca.

Hovedtrener Øyvind Nortvedt uttaler:

« Stine er med sin rutine og erfaring en viktig spiller for laget, hun har en rolig og fornuftig  tilnærming til fotballen og vet godt hva som kreves for og prestere, det skal vi dra nytte av i 2022»

Seriestart er søndag 20 mars kl 15.00 på Arna idrettspark mot Lyn.