Fotballen seiret

Sist oppdatert: 26. sep 2022 Skrevet av: Arna-Bjørnar

Arna-Bjørnar vs. Røa 3-0 (1-0)

Alt lå til rette for en flott fotballkamp i Arna. Røa hadde tatt turen over fjellet til kampen som langt på vei ville definere videre divisjonsstatus i toppserien. Vinneren av oppgjøret ville etablere seg i tetgruppen av årets sluttspill og gi et stort steg mot fornyet kontrakt i toppserien 2023.
Etter 2-0 seieren mot LSK i forrige runde var det naturlig nok et Arna-Bjørnar lag proppfull av selvtillit som entret banen på Arna idrettspark. Vår sisteskanse Ida Norstrøm var uheldig i sluttminuttene mot LSK og ble skadet og måtte dermed stå over dagens kamp. Gode keeper- team har alltid vært en styrke i Arna-Bjørnar og til dagens kamp måtte vår nr. 27 Andrea Kvamme brette opp ermene og ta på seg hanskene. Andrea leverte en solid opptreden i sin første kamp fra start i Toppserien.

Laupstad kåret til banens beste

Arna-Bjørnar dominerte store deler av banespillet i 1.omg. Store sjanser fra Linnea Sælen og Sigrid Ass som bare var millimeter fra at vi tidlig i kampen kunne ledet både en og to mål. Etter nesten halvveis spilt kamp fikk vi endelig hull på byllen. Linnea Laupstad danset seg inn i Røas 16 meter. Fintene avløses så av en iskald avslutning i Røas venstre hjørne. Elegant utført av Arna-Bjørnars beste spiller i kampen. Arna-Bjørnar gikk dermed til pause med 1-0 i regnet på Arna Idrettspark. Etter det dominerende kampbilde fra første omgang ble nok pausepraten enklere for Bjarne hagen enn for Røa-trener Geir Nordby.

Flott frisparkvariant

Etter 68 min. vartet Arna-Bjørnar opp med en frisparkvariant som Røa ikke klarte å henge med på. Marte Hjelmhaug slår et kort frispark til Linnea Laupstad til venstre for 16.meteren. Linnea slår på tvers inn feltet hvor hun finner Miljana Ivanovic som har en enkel jobb med å doble ledelsen. Et bra utført frisparktrekk av Arna-Bjørnar.
Mot slutten åpnet kampen seg noe mer, selv om Arna-Bjørnar fremdeles var det førende laget.
Fire minutter tilleggstid ble oppgitt fra dommertrioen, og kampen så ut til å ebbe ut til 2-0. Men Tomine Svendheim ville det annerledes. Vi siterer NTB sin omtale av den flotte scoringen som var Tomines første i toppserien: «Svendheim med glasuren på den røde Arna-Bjørnar-kaken idet hun setter 3-0! Hjemmelaget en sterk kontrast til regnværet på eget kunstgress. En fin pasning fra Laupstad finner en offensiv Svendheim til venstre i boksen, og i møtet med flere feilplasserte Røa-spillere får hun til slutt satt ballen forbi keeper Sævik. Fint satt 3-0-scoring, og Arna-Bjørnar begeistrer på meget regnvåte Arna Idrettspark»