Årets første hjemmekamp

Sist oppdatert: 31. mar 2023 Skrevet av: Arna-Bjørnar

 

På lørdag spilles den første hjemmekampen i årets sesong for Arna-Bjørnar. Tittelfavoritt Rosenborg er motstander på motsatt banehalvdel.

Arna-Bjørnar sesongåpnet borte mot Vålerenga forrige helg, i det som endte med et 5-0 tap for bortelaget. Til tross for resultatet leverte Arna-Bjørnar perioder med god fotball, selv om det manglet litt på presisjon til å virkelig sette Vålerenga på de store utfordringene. Kamper mot «de tre store» er god læring for vårt unge mannskap, og laget fra Arna har jobbet godt på feltet gjennom uken.

Skadesituasjonen til Arna-Bjørnar begynner å se lysere ut etter en periode med mange skader. Ekstra gledelig er det at Nora Nøss nærmer seg kampklar igjen etter å ha vært ute av spill i ett år med en kneskade. Kampen mot Rosenborg kommer nok for tidlig for midtbanetalentet fra Os, men vi håper å se Nora tilbake på banen i løpet av de kommende ukene.

For hjemmepublikumet blir det også en mulighet til å se to nykommer og hjemmedebutanter på banen. Lena Soleng Hansen signerte i januar for Arna-Bjørnar etter å spilt for Kolbotn i 2022. Forsvarsspilleren kommer opprinnelig sin Sandnes, og startet sin fotballkarriere i Østtrått IL før turen gikk videre til Klepp IL. Etter suksess med Klepp signerte Lena for Uppsala i Sverige, før hun returnerte til Toppserien og Kolbotn i 2021. Med sine 195 kamper i toppserien er Lena en rutinert spiller som vil være en viktig bidragsyter for Arna-Bjørnar i 2023. I tillegg til å være spiller har Lena også en rolle som toppspillerutvikler for klubbens lovende rekruttlag.

Lena er derimot ikke den eneste spilleren som har signert fra Kolbotn før årets sesong. Også Marie Hella Andresen har signert for Arna-Bjørnar etter overgang fra laget fra Follo, men er for tiden ute med en skade – vi håper å snart se Marie Hella Andresen tilbake på banen.

Det kan også bli muligheter for å se en annen nykommer, Hanne Larsen, på banen. Hanne signerte i januar en låneavtale fra Brann. Den unge keeperen fra Narvik har spilt for Mjølner i barne- og ungdomsårene, før turen gikk videre til Medkila i 2018. I 2022 signerte den lovende keeperen for Brann, men blir å se i «den rette» klubbene i Bergen på lån kommende sesong for å få verdifull kamperfaring i toppserien.

Motstander Rosenborg er av mange tippet til å ta gull i årets toppserie-sesong. De hvite fra Trondheim skuffet ikke i første serierunde, og vant 3-0 hjemme på Koteng Arena mot Stabæk. Rosenborg har hatt kontinuitet både på trener- og spillersiden over tid, og det blir spennende å se om laget kan høste frukter i form av titler av det i årets sesong.
Vi ønsker alle velkommen til Arna Idrettspark lørdag 1.4, kampstart er kl. 15.00. Vi lover god stemning på tribunen, og med støtte fra publikum kan alt skje den første dagen i april 2023!

 

Billetter kjøper du her: Arna-Bjørnar vs Rosenborg