Bjarne Hagen på plass

Kolbotn vs. Arna-Bjørnar

Marja Aleksic ble kåret til Arna-Bjørnars beste spiller mot LSK

Sist oppdatert: 09. mai 2022 Skrevet av: Arna-Bjørnar

 

Bjarne Hagen på plass

Tidligere denne uken hadde vi gleden av å informere om at Bjarne Hagen er ny hovedtrener for Arna-Bjørnar sitt lag i toppserien for kvinner. Han har signert en kontrakt ut sesongen 2022.

– Det var smigrende å bli spurt når tilbudet kom. Det vekket en nysgjerrighet fra min side der jeg kan få prøve mine ideer i toppfotballen, og å se hvor langt vi kan ta det her i Arna-Bjørnar. Jeg ønsker å spille en fotball med høyt tempo og høy intensitet, samtidig som skal vi ha tydelig fokus på utvikling og utviklingsarbeid.

Bjarne Hagen har lang erfaring som trener. Det hele startet som trener i IL Viljar i 1990, og han har siden vært i ulike roller i klubber som Sogndal, Kaupanger, Arna-Bjørnar og Åsane. Hagen er nå tilbake i klubben der han tidligere har vært både assistenttrener og hovedtrener for kvinnelaget i toppserien. Perioden hvor Hagen sist var i Arna-Bjørnar var en spesielt fremgangsrik tid for klubben, og hvor det ble utviklet landslagsspillere på løpende bånd.

– Det er en god utviklingsvei for unge spillere i Arna-Bjørnar sammen med de spillerne som allerede er etablerte. Det er mange spillere i Arna-Bjørnar som har hospitert med toppserielaget, og som er klar når timingen er rett og utviklingen er kommet langt nok. De unge spillerne kan tilføre en god energi som kan bidra til utvikling også for det mer etablerte spillerne.

God stemning etter seier 1-0 mot Lillestrøm

Allerede samme dag som Hagen ble presentert som ny trener for Arna-Bjørnar var han på plass på treningsfeltet sammen med spillergruppen, og arbeidet med å sette sitt preg på laget har startet.

– Jeg opplever gruppen som nysgjerrige. Det er mye energi i gruppen som vi kan dra nytte av, samtidig som spillerne er søkende etter hva som ligger fremfor dem. Hvordan skal vi spille? Hvordan skal vi jobbe? Spillerne har vært eksemplariske denne uken i forhold til energien og fokuset de viser både på trening og i møter.

På søndag venter første test for Arna-Bjørnar under Bjarne Hagens ledelse. Motstander er tabellnabo Kolbotn borte på Kfum Arena. Etter hjemmeseieren mot Lillestrøm i forrige runde er det et Arna-Bjørnar lag med selvtillit og positivitet som stiller til kamp. Kolbotn kommer fra et knepent 2-1 tap borte mot Brann i forrige serierunde.

– Inn mot kampen på søndag har vi 98% fokus på oss selv, og 2% på Kolbotn. Når vi går inn i kamp har vi fult fokus på oss selv. Gjennom uken har vi prioritert å jobbe med enkle retningslinjer for hvordan vi skal angripe og hvordan vi skal møte motstandere i vårt presspill. Vi begynner nå på jobben med å definere en identitet og måte å spille på!
Vi ønsker Bjarne Hagen velkommen til Arna-Bjørnar, og ønsker han og laget lykke til i kampen mot Kolbotn på søndag!