Ett måls seier i treningskamp mot Åsane

Arna Bjørnar-Åsane 1-0

Jubel etter Toras scoring Foto: Hordalandsfotball

Sist oppdatert: 30. apr 2021 Skrevet av: Tore

 

På en litt småkjølig onsdag ettermiddag, men på en strøken kunstgressbane på Arna Idrettspark møttes Arna Bjørnar og Åsane til treningskamp. Dette var hjemmelagets 2ndre treningskamp denne amputerte sesongen og motstanderens 3dje. Og kampen bar nettopp preg av å være treningskamp hvor en prøver ut enkelte systemer og spillere. I slike kamper er resultatet underordnet, men det er likevel mye kjekkere å vinne enn å tape uansett hva status på kampen er.

Og for Arna Bjørnars del ble dette en kamp hvor man heldigvis vant, men hvor resultatet fort kunne blitt et annet.

Hjemmelaget kjørte ut i stort tempo og styrte kampen fullstendig det første kvarteret og hadde full kontroll på gjestene. Etter ca. 10 minutter slo Meryll Abrahamsen et frispark inn i bortelagets 16m felt, frisparket ble headet inn foran mål av Thea Bjelde og Tora Ose stusset ballen med hodet videre inn i mål.  Arna Bjørnar holdt trykket oppe og kunne fort ha økt ledelsen minst 2 ganger, men avslutningene satt ikke helt slik de burde.

Etter ca. halvspilt første omgang jevnet kampen seg ut og Åsane kom på en del visitter i hjemmelagets målgård som med litt mer hell og dyktighet kunne ha gitt resultater, bl.a. hadde de en trippelsjanse inne i Arna Bjørnars målgård som fort kunne gitt resultater.

I andre omgang falt tempoet hos hjemmelaget betraktelig og omgangen ble relativt jevnspilt og preget av hyppige og store innbytter hvor nye spillere skulle finne relasjonene. Begge lagene hadde målsjanser, men ingen klarte å sette ballen i mål.

I de periodene hvor Arna Bjørnar holdt et høyt tempo kombinert med brukbar presisisjon var hjemmelaget klart bedre enn motstanderen, men når tempo og presisjon falt var lagene temmelig jevnbyrdige. Flere av Arna Bjørnars unge lovende spillere viste en klar postiv utvikling fra forrige sesong.

Gledelig var det også å notere at mange hadde funnet veien til tribunen for å se kampen.

Arna Bjørnars trener Øivind Nordtveit  har følgende kommentarer til kampen:

Vi fikk en god gjennomkjøring for hele stallen. Der vi fikk både jobbet med høyt og lavt press. Vi ser at vi enda har endel å gå på her, men de gangene det sitter er vi gode. Offensivt fikk vi først og fremst jobbet med samhandling mot etablert forsvar. Også her ser vi at vi at det er andre kampen på 5 måneder. Men jeg vil allikevel si at vi ser mye positivt. Vi fikk også vist at vi blir gode på dødball i år. Alt i alt en godt gjennomført kamp der flere spillere fikk vist seg frem på en god måte , og viser at vi har god bredde i stallen og at det blir hard kamp om å få spilletid i år.

Lagoppstilling Arna Bjørnar:

Start 11: Edrud (60)- Jåstad(60), Osa(60), Tveit(45), Kokosz 90- Abrahamsen(45), Veivåg(45), Bjelde(60), Laupstad(45)- Ivanovic(60) , Midtbø(90) Kvamme fra 60- Myrseth, Løvgren, Marte Bjelde Hjelmhaug alle fra 45- Johannsdottir, Østervold, Skrede alle fra 60.