God Jul til Alle

Julen 2022

Sist oppdatert: 23. des 2022 Skrevet av: Arna-Bjørnar

 

Arna-Bjørnar vil med dette ønske alle våre følgere, frivillige, spillere, trenere og samarbeidspartnere en god og fredfull jul.

Julefreden har senket seg og vi går inn i noen fine og viktige dager for mange. For Arna-Bjørnar som klubb har det vært et innholdsrikt år med god aktivitet for klubbens medlemmer.

Fotballspillet og den fysiske aktiviteten det gir, er viktig i et helseperspektiv. Som kjent er idrett også en viktig arena for inkludering av barn, ungdom og ikke minst voksne.

Arna-Bjørnar er en drivkraft i lokal samfunnet

Samfunnsansvar

Arna-Bjørnar har gjennom sesongen gitt et godt tilbud til alle våre 700 medlemer. Tradisjonen tro har vi også arrangert Oddvar Bjelde Cup i Vestlandshallen. Cupen engasjerte mer enn 600 barnelag fra hele stor-Bergen.

Trond Mohn sommerakademi er vårt største prosjekt gjennom året, og med god støtte fra Trond Mohn og næringslivet, samarbeidet vi med 15 andre fotballklubber i Bergen og omegn. 3000 barn deltok under årets akademi.

Instruktørene på akademiet er ungdommer som fikk en en betalt sommer jobb 4 dager i juni. Formålet er at deltagerene skal føle seg inkludert uavhengi av bakgrunn, etnisk opprinnelsen, eller øknonimiske forhold. Sommer akademiet ble en suksess og Arna-Bjørnar som arrangør er stolt av dette prosjektet og takker alle som var en del av det.

Trond Mohn Sommerakademi 2022

Breddeavdelingen – Aktivitet for alle.

Aktiviteten i breddeavdelingen har vært stor gjennmom året, 680 medlemmer har spilt seriefotball fordelt på 62 lag for jenter og gutter. Idrettsarenaen gir fysikk aktivitet, sosialt samhold og felles opplevelser. Frivillige trenere, lagledere og foreldre har deltat på cuper i inn og utland. Dana cup sommeren 2022 samlet klubbens medlemer i flotte omgivelser i Hjørring. Minner for livet ble skapt denne uken i juli for store og små.

Årets ildsjel Anne K Haugland, daglig leder Synnøve Lien og årets trener i Arna-Bjørnar Rolf Henning Ånensen

Toppfotball

Som kjent spiller Arna-Bjørnars damelag i Toppserien, den øverste divisjonen for kvinner i Norge. Laget består av unge lovende spillere sammensatt med spillere som har lengre erfaring fra toppnivået. Prestasjonen i år har vært god, og laget ble nr. 6 i toppserien. Det gir et godt grunnlag for videre sportslig utvikling til neste sesong. Laget ledes av hovedtrener Bjarne Hagen, han har virkelig satt sitt preg på laget med sin moderne tilnærming til spillet og gode energi i gruppen.

Et av høydepunktene i sesongen var vår treneingskamp mot Chelsea på sensommeren. Kampen ble omdiskutert blant flere av våre toppserie kollegaer, men i ettertid var turen en skikkelig vitamininnsprøytning for laget. Det og møte internasjonal motstand og få referanser fra de beste i Europa gjorde at vi presterte meget god som lag utover høsten.

Sportssjef Erik Mjelde er helt klar på at Arna-Bjørnar skal være ledende på spillerutvikling i Norge.

– Hver dag ønsker vi å bli litt bedre. Selv om vi vinner, taper eller spiller uavgjort så vet vi hvor vi skal, vi har stor tro på prosjektet vi har startet. Prosjektet vil føre til stor utvikling av spillerne vi har i troppen i dag, og av fremtidig nye spillere. Vi har historie og referanser i Arna-Bjørnar for å utvikle toppspillere. Mennesker som jobber i denne klubben i dag har utviklet toppspillere tidligere, og vet hva som skal til. Det er mange spillere i toppserien og i toppklubber i Europa i dag som kommer fra Arna-Bjørnar.

Arna-Bjørnar og Chelsea etter treningskampen

 

Tomine Svendheim og Maren Mjelde

 

Herrelaget

Herrelaget til Arna-Bjørnar spiller i BA-ligaen 4. divisjon. Laget består av en god miks mellom yngre og eldre spillere. Herrelaget hadde en god sesong i år, og var lenge med i kampen om opprykk til 3. divisjon. Dessverre førte skader på nøkkelspillere på slutten av sesongen til at laget til slutt endte på en 4. plass. Ekstra gledelig var det at mange unge spillere fra egne rekker i år debuterte i for herrelaget i 4. divisjon, noe som lover godt for kommende sesonger. I en sesong med mange gode resultater kan blant annet bunnsolide borteseirer mot topplagene Voss og Gneist trekkes frem som høydepunkter.
Sterk prestasjon av Arna-Bjørnar A-lag i 2022

Media 2023

Toppserien vil i 2023 bli vist i beste sendetid på TV2. Det vil gi en god eksponering for alle våre samarbeidspartnere som har sin logo på drakten eller logoskilt på Arna Idrettspark. Profilering gjennom idretten har sine fordeler. Idrettsarenaen har god synlighet i media og forbrukeren har en ubetinget positiv oppfattelse av bedrifter som støtter fotballklubber. Vi ønsker at alle våre supportere tilgodeser de bedriftene som støtter oss.

 

Den viktige utviklingsarenaen.

Arna-Bjørnar har som målsetting og bli den beste utviklings arenaen for jenter i Norge. Vi har allerede befestet vår posisjon ved og utvikle landslagsspillere gjennom vårt konsept Proffstien.

Utviklingsveien for unge lovende fotballspillere er tilrettelagt, gjennom solid trenerkompetanse, ledererfaring og fotballspill med utvikling i fokus.

Med dette mantraet presterte alle i gruppen godt og det endte med at vårt ungdomslag i j16 gikk seirende ut av Gothia Cup og ble Norgesmestre i j16 klassen.

Laget har 8 landslagsspillere og enda flere som vil kunne ta steget opp i toppfotballen om noen år.

Seier i Gothia Cup

Boccialaget:

I slutten av 2020 kunne vi invitere Arna Boccialag som en del av Arna-Bjørnar. Gleden var stor i vår da spillerene fikk tildelt årskort til alle toppseriekamper på Arna idrettspark.

De har også deltatt på turnering i år. Vi hadde en flott juleavslutning med julemat og flotte taler på Arna Idrettspark i starten på Desember. Det er en glede å ha denne gjengen som en del av klubben vår. Tusen takk til trener/primusmotor Siren Hjortland som har ledet gjengen gjennom mer enn 30 år.

Samarbeidspartnere

Næringslivet er en viktig aktør og støttepiller for at vi skal kunne få realisert våre målsetninger. Vi har som strategi å kunne gi et tilbud til alle.

En stor takk til alle våre samarbeidspartnere som er med å bidra til både Toppsatsing og fotballaktivitet i lokalsamfunnet, gjennom våre gode samfunnsprosjekt og fotballaktivitet for barn og ungdom i Arna. Dette gjør vi sammen med dere.

 

På vegne av klubben takker daglig leder Synnøve Lien alle i klubben:

Alle som hver dag gir av seg selv til klubben i sitt hjerte uansett rolle, og vi gleder oss til å fortsette det gode arbeidet i 2023.

En riktig god jul fra oss i Arna-Bjørnar