Jenteløftet

Arna-Bjørnar gir tilbake

Sist oppdatert: 24. aug 2021 Skrevet av: Arna-Bjørnar

 

ARNA-BJØRNAR GIR TILBAKE

Gjennom en årrekke har Arna-Bjørnar utviklet noen av de meste ivrige jente-talentene fra Sogn&fjordane. Denne helgen var det tid for og vise at vi som klubb ønsker og gi noe tilbake til denne  regionen.

En samling  av ti klubber fra regionen stilte motivert til seminar jenteløftet I Sogn&Fjordane.

Prosjektet har som formål å bedre de allerede gode utviklingsmiljøene for jenter I regionen.

Arna-Bjørnar har som kjent sin spisskompetanse på spillerutvikling og vi vil dele denne for og
forsterke miljøet I klubbene som ligger Nord for Bergen.

Prosjektet ble kick starter på lørdag med trenere, støtteapparat og ledere fra de 10 klubben. Faglig påfyll er viktig for å skape motivasjon blandt de som har direkte kontakt med utøverne.

 

STERKT FOKUS PÅ JENTENE

Med Sogn og Fjordane Fotballkrets, Førde il Fotball og toppserieklubben Arna-Bjørnar i tett samarbeid var det fullt fokus på jentefotballen i Sunnfjord-regionen hele helgen. Arna-Bjørnar stilte med både administrasjon, trenerstab og topppserielaget under helgens samling, og ga lokale fotballtrenere og spillere viktig påfyll med tanke på trening av jenter.

Representantar fra klubbene Førde, Eikefjord, Florø, Jølster, Tambarskjelvar, Askvoll og Holmedal, Dale, Høyang, Svelgen og Gaular deltok på seminaret.

Debatt

Alt fra sportsplan, via metodikk og organisering av jente-treninger ble gjennomgått, og den teoretiske delen ble avsluttet med paneldebatt hvor Erik Mjelde (sportssjef Arna-Bjørnar), Stein-Arve Lone (lærar Tertnes vidaregåande, toppidrett), Martine Humlestøl Midtbø (Florø/Arna-Bjørnar) og Jan Tore Jåstad (Sogn og Fjordane fotballkrets) var deltakere.

Her vart problemstillinger knyttet til jentefotballen debattert, som blant annet :

  • Rene jentegrupper kontra mix-grupper
  • Forskjeller på utviklingen til gutter og jenter
  • Kvalitet på treningene (innhold)
  • Hvordan dyrke vinnerkultur (også for jentene)
  • Tidligere taktisk skolering av jentene

 

Ut på feltet

NRK – Jenteløftet

Etter den teoretiske økten inne på Scandic Sunnfjord Hotell flyttet «Jenteløftet» seg til Hafstadparken, hvor toppserielaget fra Arna-Bjørnar gjennomførte ordinær trening supplert med tre hospitanter fra Førde il Fotball og Sogndal. Denne treningen ble ledet av Arna-Bjørnar sin trener-trio Øyvind Nordtveit, Martin Knudsen Dolvik og Erik Mjelde.

En velykket start  på et samarbeid som skal bringe flere jenter inn i idretten.