Nyttig treningskamp mot Rosenborg

Arna Bjørnar-Rosenborg 0-2

Kamp foran Rosenborgmålet Foto: Arna Bjørnar

Sist oppdatert: 06. mai 2021 Skrevet av: Tore

I strålende vær, men med en litt kald vind møttes Arna Bjørnar og Rosenborg til treningskamp på Arna Idrettspark. I 2020 sesongen tok Rosenborg sølv i serien uten å tape noen kamper og med samme poengsum som seriemester Vålerenga. Bortsett fra Kristine Minde har vel Rosenborg omtrent det samme laget som i fjor, og kampen var derfor ansett for å være en god pekepinn på hvor hjemmelaget står i forhold til medaljekandidatene i årets Toppserie. Det ble en nyttig kamp hvor Arna Bjørnar fikk kjenne på hva det vil kreve å hevde seg blandt de beste lagene i Toppserien.

Kampen startet friskt fra hjemmelagets side hvor de hadde 2 avslutninger mot mål før 5 minutter var gått, avslutninger som rett nok ikke var av det farligste slaget. Deretter tok Rosenborg over og innledet et angrep som endte opp med 5-6 cornere. Og på det siste corneret fikk  Vårhus fra Rosenborg en fot på ballen inne i feltet og derved 0-1. Kampen jevnet seg så noe ut, men med et visst overtak til bortelaget. Etter ca. 20 minutter handset en uheldig AB-spiller inne i straffefeltet, en straffe Sørum satte kontrollert i mål og derved 0-2. Som Davy Wathne kommenterte – tidligere dømte man ikke straffe hvis noen skjøt ballen rett opp i armen på en forsvarer, men slik reglene er nå blir man straffet hvis armen er litt ut fra kroppen når ballen treffer den. Slik sett et korrekt straffespark ifølge reglene, men følelsesmessig litt ufortjent. Men heldigvis var det bare en treningskamp og straffen har derfor liten betydning slik sett. Resten av omgangen ble litt mer jevnspilt, men med Rosenborg et lite hakk foran når det gjaldt plan og farlighet foran mål. Andre omgang ble målløs og relativt jevnspilt og med noen målsjanser til begge lag.

Det var uhyre nyttig for Arna Bjørnar- laget å møte en skarpere motstander enn i de siste kampene og stort sett se at man taklet det brukbart. Hadde noen av spillerne for stor respekt for motstanderen før denne kampen, kan den respekten bare legges igjen i garderoben når man møter de beste i Toppserien. Det skal være mulig i enkelte kamper å ta poeng fra forhåndskandidatene.  Med noen spillere på skadelisten betød det at enkelte måtte spille på uvante plasser denne gangen, til tross for dette klarte laget seg godt. Største forskjellen mellom lagene denne gangen var evnen til å komme i posisjon for farlige avslutninger samt målrettethet i avgjørende situasjoner. Det blir spennende å se om man nå i de siste treningskampene før seriestart også kan gjøre ytterligere fremskritt på dette punktet.

Arna Bjørnars trener har følgende kommentarer:

Vi møtte et godt RBK lag i dag, og får en god gjennomkjøring mot en av medaljekandidatene. Vi får øvd på spesielt defensivt struktur og presspill, og lykkes tidvis veldig bra med det. Offensivt er det også tidvis bra og vi kommer til noen sjanser og halvsjanser. Det er først og fremst i de avgjørende situasjonene foran mål vi ser størst forskjell på lagene. Selv om RBK var det beste laget i dag, så var ikke forskjellen større enn at vi ser at med noen justeringer er fult mulig å ta poeng mot de i år.

Lagoppstilling Arna Bjørnar (4-4-2): Gudbjørg Gunnarsdottir (Moa Edrud fra 46) – Tora Ose, Emilie Lövgren, Kamilla Aabel, Tanja Myrseth – Madeleine Veivåg, Thea Bjelde, Marija Aleksic, Linnea Laupstad (Milena Kokosz fra 46 – Meryll Abrahamsen, Martine Midtbø (Maria Østervold fra 63).

På gratishaugen slo barnehagebarna seg ned!