God kamp av AB

Sist oppdatert: 12. sep 2022 Skrevet av: Arna-Bjørnar

Arna-Bjørnar vs. Lyn 2-2 (1-1)

Da var sluttspillet i gang også for Arna-Bjørnar. Vi tok imot Lyn, et lag som akkurat ikke klarte å kvalifisere seg for topp fire i grunnspillet, på hjemmebane.

AB startet kampen med å styre showet, og presset Lyn langt ned på egen banehalvdel de første 20 minuttene. De skapte noen gode sjanser, men målene uteble. I det 22. minuttet var det imidlertid Lyn som fikk corner. En høyt slått corner langt bak i feltet ble klarert, men på returen var det Lyns spiller nummer 6 som fikk et lykketreff på volley fra 25 meter. 0-1 til Lyn, noe ufortjent.

Etter dette jevnet kampen seg mer ut, og Lyn skapte noen gode muligheter på overganger som AB målvakten Ida Norstrøm heldigvis fikk reddet.

Gloppen tilbake med scoring!

Etter rundt 40 spilte minutter, så fikk AB et frispark høyt i banen på hjørnet av 16-meteren. Linnea Laupstad gikk fram for å ta det, og sendte av gårde et presist innlegg på første stolpe der Helene Gloppen stanget inn 1-1. Fullt fortjent mål til AB scoret av høyre backen. Sist hun spilte kamp i Toppserien var i april, et sterkt  comeback med andre ord.

Helene Gloppen feirer sammen med Stine Hovland

Arna-Bjørnar fortsatte å presse på fremover, men Lyn forsvarte seg godt og stillingen stod seg til pause.

Kun noen få øyeblikk etter lagene gikk ut til andre omgang, så viste resultattavla 1-2 til bortelaget. Lyn fikk en overgangsmulighet, der de vred spillet motsatt til Lyns spiller nummer 7 som kom fra dypet. Uheldigvis gikk avslutningen via en av våre egne, og det gjorde at Ida Norstrøm i mål var utspilt. Litt heldig 1-2 scoring for Lyn, man kan påstå at det også var ganske ufortjent.

Tung start på andre omgang stoppet ikke Arna-Bjørnar fra å sette et godt trykk på Lyn. Det åpnet seg noen rom for kontringer til bortelaget, og de skapte en stor mulighet ved ball i bakrom på spissen deres, men en god redning av Norstrøm holdt stillingen til 1-2.

Da det var gått en snau time, så skulle AB nok en gang få et frispark fra siden. Denne gangen litt lavere i banen. Også her stod Linnea Laupstad klar for å slå frisparket, men det var Marte Hjelmhaug som, med sin presise venstrefot, slo frisparket langt mot bakerste. Her var det Yuuka Kurosaki som fikk hodet på ballen, og styrte ballen tilbake til det lengste hjørnet. Dermed stod det 2-2 på resultattavla.

Arna-Bjørnar fortsatte å opprettholde trykket, mens Lyn var farlig på overganger. Dette viste seg da Lyns spiss igjen var på tur i bakrom, og satte inn 2-3, men denne gangen var linjedommer på jobb og målet ble annullert som følger av en offside.U

I det 70. spilleminuttet var det en ny dødball til AB. Denne gangen en corner. Den ble slått høyt mot midten inne i sekstenmeteren, og keeper gikk opp for å ta den, men feilet. Returen ble satt i det åpne målet, men også denne gangen ble målet annullert. Det så greit ut fra tilskuerplass.

Herfra og ut bølget kampen innmari mye fram og tilbake. To slitne lag gjorde at det ble mye åpne rom på banen, og kvaliteten sank noe. Rett før slutt presset AB høyt på en 5-meter. Denne vant de også i en svært gunstig posisjon, men i avslutningsøyeblikket var den berømte ryggsekken på, og den store sjansen endte med ny 5-meter.

Dermed blåste dommeren av kampen, og det ble poengdeling på Arna Idrettspark. Dette er noe bortelaget burde være fornøyde med, mens vi gjerne skulle sett at vi kunne få med oss 3 poeng herfra etter en såpass god prestasjon. Miljana Ivanovic ble kåret til banens beste spiller.

Miljana ble kåret til dagens beste Arna-Bjørnar spiller. Hun mottok flott gave fra Sprebanken Vest

Neste kamp møter vi LSK Kvinner borte i håp om å ta med oss noe fra Lillestrøm, nøyaktig en uke etter dagens oppgjør den 18.09 klokken 15.00.

God støtte Arna-Bjørnar J17

På tribunen under dagens kamp var Arna-Bjørnars j17 lag, en herlig gjeng som virkelig heiet frem spillerene på banen. Dagen startet med samling og pizza i klubbhuset, der det ble øvet på kamprop til kampen. «Heia Arna-Bjørnar», «verdens beste keeper» og jubel var noen av ropene som oppmuntret spillerene til ekstra innsats. Spillerene fra toppserielaget var  takknemlige med støtten fra jentene og kjente at de måtte gi alt i på banen.

«Det er flott når klubbens egne medlemer kommer og støtter oss»  sier lagets kaptein Stine Hovland