Arna Bjørnar snudde kampen og vant over Klepp

Arna Bjørnar- Klepp 3-1

Linnea kåret til AB's beste spiller.

Sist oppdatert: 27. sep 2021 Skrevet av: Tore

Arna Bjørnar lå under 0-1 til pause, men hevet seg mesterlig i andre omgang og vant til slutt 3-1. Hjemmelaget gikk hardt ut i starten av første omgang og presset Klepp over på defensiven i det første kvarteret av kampen. Men samspillet i angrep fungerte ikke helt, til det var det for mange feilpasninger og for mange balltap og Klepp overtok sakte og sikkert initiativet i kampen. Etter en halv times spill hadde imidlertid Arna Bjørnar hatt 3stk  og Klepp 2stk 100% sjanser som utrolig nok ikke ble omgjort i mål. Men i det 40 minutt fikk vi kampens store prestasjon da Klepps unge Ingeborg Lye Skretting fyrte av et langskudd fra ca. 30m hold som gikk i perfekt bue over Arna Bjørnars gode keeper Moa Edrud som for anledningen sto litt langt ute fra mål. Resten av omgangen var ført av Klepp, men omgangen ebbet ut uten flere scoringer. Det var helt fortjent at bortelaget ledet så langt over et hjemmelag som ikke helt hang sammen og leverte en forferdelig svak første omgang.

I andre omgang startet hjemmelaget friskt igjen, men også Klepp var farlig frempå. Men i det 54 minutt ble Emma Rolston spilt gjennom, hun rundet keeper og satte ballen i stolpen, men returen traff en uheldig Tilja Ellingsen og gikk derfra i mål – ganske typisk for lag som er i motgang. Etter dette overtok Arna Bjørnar overtaket i kampen og i det 62 minutt fikk Linnea Laupstad stå alene på bakre stolpe ved corner og headet ballen sikkert i mål. Det ble enda mer trykk fra hjemelagets side etter dette og da Madelen Koldal Holme og Julie Madsen kom inn på banen. Og i det 85 minutt fikk Julie Madsen driblet av en Kleppforsvarer og satt ballen i mål og derved 3-1. Etter dette dominerte Arna Bjørnar totalt og Madelen Holme Koldal kunne fort ha tegnet seg på scoringslisten, men satte ballen i stolpen fra skrått hold. Kampen endte 3-1 til Arna Bjørnar etter at hjemmelaget hadde vist en helt annen og bedre side av seg i den andre omgangen.

Linnea Laupstad ble helt fortjent utropt til hjemmelagets beste spiller og mottok en gavesjekk fra Sparebanken Vest på kr. 3.000

Seieren betyr at Arna Bjørnar fortsatt er nr. 5 på tabellen mens Klepp og Stabæk byttet plass på tabellen som nr. 9 og 10.

BA har et innlegg om Tanja Myrseths glimrende sesong med målgivende pasninger her (Abo): https://www.ba.no/tanjas-ekstreme-forvandling/s/5-8-1707366