Det endte godt for Arna Bjørnar i en nervepirrende nimålsthriller

Lyn - Arna Bjørnar 4-5

Milica scoret høstens viktigste scoring Foto: Hordalandsfotball

Sist oppdatert: 15. okt 2019 Skrevet av: Tore

Det ble en merkelig kamp på Grefsen kunstgress, et kunstgress som forøvrig så ut til å spille flere spillere på begge lag en del puss i tillegg til nervene som allerede fantes hos noen av spillerne. Allerede før 2 minutter var gått presset Mimi Asom Lyns keeper til å gjøre en feil og derved 0-1. Etter ca. 3 minutter kjempet Lais Araujo ballen i mål i en klynge foran mål etter et corner. Og som om ikke dette var nok – etter ca. 6 minutter ble et utspill fra Lyns keeper til en sideback snappet opp av Arna Bjørnar og Andrea Wilmann hadde en enkel jobb med å sette en retur i mål.  Derved altså en ledelse på 3 mål til Arna Bjørnar før det var gått 10 minutter, og tilhengernes hvilepuls sank til normalt nivå. Men da hadde de ikke sett for seg hva som mer skulle skje i denne merkelige kampen. Etter 9 minutter rullet Lyn opp et kjempefint angrep som gikk kjapt i lengderetningen og endte med et skudd fra ca. 18-19m. Skuddet gikk rett på AB’s keeper, men hun slapp den ned på bakken foran seg og derved fikk Lyns Linn Husby en enkel jobb med å pirke ballen i mål fra 1-2 meters hold. Så skjedde noe av det merkeligste som skjedde i hele kampen. Oda Bogstad la ballen til rette på 5m streken og skulle ta et helt vanlig utspark, men i det hun tar avsparket glir hun på kunstgresset og blir sittende på baken. Lyns Runa Lillegård er våken og møter ballen, avanserer et par meter og setter den utagbart i mål bak Oda. Nå så det ut til at nervene tok en del AB spillere, for der de tidligere hadde lyktes ble fremspill mer og mer brutt av aggressive Lyn spillere. For like før pause fikk Lyn kast nede ved AB’s cornerflagg, kastet ble tatt og AB’s forsvarer trillet rundt med før et perfekt innlegg traff hodet til Una Roaldseth som headet ballen i bue over Oda Bogstad og i mål. Derved hadde en «trygg» 3 måls ledelse blitt utlignet og lagene var like langt og gikk til pause med 3-3 i målprotkollen.

Andre omgang startet som første omgang hadde sluttet, med et aggressivt Lyn lag som var gode når de kom på offensiven. Så i det 49 minutt får Lyn et litt billig frispark ute på siden midt på AB’s banehalvdel. Frisparket ender med fri ball sprettende inne i straffefeltet som ingen AB spillere får kontroll på, men det får derimot Vilde Hasund som banker ballen opp i nettaket fra kort hold. Og derved har Lyn snudd 0-3 til 4-3 og så ut til å være i støtet. Men istedet var det nå Arna Bjørnar som tok tak i kampen igjen etter å ha vært på defensiven i store deler og i det 61 minutt var Rikke Nygard våken inne i Lyns straffefelt etter et innlegg fra siden og banket ballen i mål og derved 4-4.  Og nå var det AB som hadde overtatt føringen i kampen og stadig tvang Lyns forsvar til å gjøre feil i egen sone. En klarering endte til slutt hos AB og Linnea Laupstad serverte Milica Mijatovic en god pasning utenfor hjørnet av Lyns 16m. Og Milica sendte i vei det som ble kampens scoring med et langskudd som skrudde vakkert inn i vinkelen på Lyns målbur. Etter det skjedde det lite i kampen og det hele ebbet ut med resultatet 4-5. Og derved har Arna Bjørnar avstand til Lyn på 4 poeng samt at de passerte Kolbotn på tabellen.

Hele kampen bar preg av at det var en alvorlig kamp for begge lag spillet ble deretter. Men det var sterkt av Arna Bjørnar å komme tilbake etter den kalddusjen de fikk etter å ha mistet en 3 måls ledelse. Lyn var farlige i angrep, men var sårbare når eget forsvar ble presset.

Dommeren hadde en del merkelige frisparkavgjørelser hvorav 1 kunne fått betydning for kampen. Kunstgressdekket virket ikke som om det kunne tilfredsstille kravene for toppfotball, det så ut til å ha fibrer som lå flatt og var glatte og hadde også et tydelig reparasjonsstykke foran inbytterbenkene. Litt underlig at NFF har godkjent banen som erstatningsbane for Lyn mens arbeid pågår på deres egen bane på Kringsjå.