Et langt steg fremover for Arna Bjørnar

Arna Bjørnar -Røa 2-2

Klar for kamp Foto: Arna Bjørnar

Sist oppdatert: 25. sep 2019 Skrevet av: Tore

Etter laber innsats mot Røa og Avaldsnes i de 2 siste kampene var det et helt annet Arna Bjørnar lag som viste seg frem i den utsatte kampen mot Røa med spillere som var på hugget og kjempet mot et fysisk robust Røa lag. Etter en litt nølende start presset Arna Bjørnar motstanderen på deres egen banehalvdel og etter 5-6 minutter fikk Milica Mijatovic gå uhindret foran hele Røa forsvaret før hun elegant lobbet ballen over keeper og 1-0 til hjemmelaget. Men etter 9 minutter får Vilde Fjelldal gå uhindret inn fra venstresiden og sender ivei en markkryper som ser ufarlig ut, men som sniker seg forbi Oda Bogstads benparade og inn ved bortre stolpe.  Resten av omgangen setter Arna Bjørnar motstanderen under press, de vinner dueller og kampen foregår stort sett på Røas banehalvdel. Og det er helt fortjent når Elise Stenevik etter en innøvd cornervariant sender et kanonskudd opp i nettaket  bak Røas keeper.

Men i starten av andre omgang er noe av usikkerheten tilbake i laget og første halvdel av omgangen blir en forsvarskamp for Arna Bjørnar. Og det er ikke ufortjent når Birgitte Bjørlaughaug i det 49 minutt scorer via innsiden av stolpen på relativt kort hold. Men etter halvspilt 2 omgang jevner spillet seg ut og begge lag har sjanser til å avgjøre. Røa har et skudd like utenfor målet, mens Rikke Nygard alene med keeper ikke greier å sette ballen i mål helt i sluttminuttene.

Resultatet sett under ett var nok stort sett rettfedig, men det var en kamp hvor Arna Bjørnar kunne ha sikret seieren med litt tur.  Det gledelige var imidlertid at samspillet satt litt bedre spesielt i 1 omgang og at alle gjorde en kjempeinnsats.

Linnea Laupstad kom inn ettet 74 minutter som et friskt pust og mange trodde det var straffe da hun ble hektet i straffefeltet og dommeren faktisk dømte straffe. Dette ble omgjort til corner, og TV-bildene viser at Røa spilleren traff ballen før hun hektet Linnea.

Dommeren gjorde en grei jobb, men en del offsidesituasjoner ble oversett av linjedommer.

Elise Stenevik spilte en kjempekamp og ble helt fortjent utropt til Arna Bjørnars beste spiller.