Ett-måls tap mot Klepp

Arna Bjørnar - Klepp 0-1

Helene Gloppen ble utropt til AB's beste spiller og mottok gavekort fra Torshov Sport

Sist oppdatert: 12. jul 2020 Skrevet av: Tore

Det ble en knepen 1 målsseier til Klepp i årets første hjemmekamp. Kampen var relativt jevnspilt, men Klepp var hakket skarpere foran mål  og vant kampen derfor fortjent. Arna Bjørnar åpnet friskt og hadde ett kvarters tid et visst overtak i banespillet, men foran Klepps mål ble det planløst og stort sett ufarlig med unntak av 1 avslutning som ble fanget opp av Klepps keeper.  Typisk nok var det Klepp som hadde den største sjansen i denne perioden med 2 skudd som keeper Teagan Micah måtte ut i strekk for å fange opp, den ene etter en målsjanse som kom som en følge av en feilpasning hos hjemmelaget, men man slapp med skrekken.

Kampen jevnet seg ut etter hvert, men tendensen holdt seg ved at Klepp fikk noenlunde brukbare avslutninger mens hjemmelaget slet i motstanderens 16 m.  Etter ca. 20 minutter måtte Rikke Nygard ut som en følge av en skade hun pådro seg på siste trening før kampen. Kampen bølget frem og tilbake resten av omgangen og ebbet ut med uavgjort 0-0.

Klepp åpnet 2 omgang best og i en startfase slet Arna med å komme seg ut av egen sone og i det 58 minutt fikk Klepp straffe etter en felling innenfor 16 meteren. Fra vår vinkel så straffen noe billig ut siden Kleppspilleren løper inn i en AB forvarer og faller, men det var ingen store protester fra spillerne – en situasjon som skal bli interessant å se avspillingen av senere. AB ble ytterligere svekket i det 70 minutt da Karoline Haugland måtte ut med skade og de neste minuttene hadde Klepp et godt overtak og var nære på å doble ledelsen til 2-0. Arna Bjørnar samlet seg til en sluttspurt de siste 10 minuttene og spilte seg frem til situasjoner som kunne blitt målsjanser, men flyten og rytmen i siste leddet foran manglet og de fleste situasjonene rant ut i sanden og kampen endte med 1-0 seier til Klepp. Alt i alt en fortjent seier. Klepp hadde de fleste og farligste sjansene, men måtte altså ha straffespark for å avgjøre kampen.

Bortsett fra et par ganger man holdt på å rote det til for seg selv, var Arna Bjørnars forsvar solide med Gloppen og Micah som de beste. Midtbanen til AB var solid, men ble svekket da både Nygard og Haugland måtte ut med skader. På topp slet man og jobbet iherdig hele kampen igjennom, men flyten og samspillet i dette leddet fungerte ikke maksimalt og derved ble de også lett å stoppe for Klepps rutinerte forsvar. Det blir et betydelig vanskeligere situasjon i neste kamp mot Avaldsnes dersom duoen Nygard/Haugland sliter med skader da også.

Helene Gloppen ble helt fortjent utropt til Arna Bjørnars beste spiller og fikk et gavekort fra kampsponsor Torshov Sport

Dommerne gjennomførte vel en middels kamp hvor det meste var greit, men hvor en del avgjørelser kunne vært bedre. Og da tenker vi ikke først og fremst på straffesituasjonen, men en del avblåsninger for frispark begge veier hvor man i ett tilfelle stoppet spillet for frispark i en situasjon hvor Klepp hadde en klar fordel av å fortsette og i andre situasjoner hvor man ble straffet med kort for forseelser mens rene overfall ble oversett.

At det i den spesielle situasjonen som råder nå, kom ca. 150 betalende tilskuere tror vi man skal være fornøyd med.