Finaledrømmen glapp for Arna Bjørnar

Arna Bjørnar - Vålerenga 1-4

Rikke ble kåret til AB's beste spiller. Foto: Hordalandsfotball

Sist oppdatert: 28. okt 2019 Skrevet av: Tore

Det var strålende ramme med vakkert høstvær og 725 forventningsfulle tilskuere på tribunen da Arna Bjørnar tok imot Vålerenga til semiefinalekamp i NM. Og hjemmelaget så ut som om de hadde tenkt seg til Oslo i finalehelgen da kampen startet. AB jentene gikk friskt ut og presset et passivt Vålerenga lag over på defensiven fra start av og belønningen lot ikke vente på seg da Mimi Asom etter 8 minutters kamp fra skrått hold plasserte ballen i nettet bak Seabert i Vålerenga målet. Og stemningen steg da Arna Bjørnar fortsatte å presse og faktisk var nære på 2 ganger til å øke ledelsen. Først skjøt Elise Stenevik ballen like utenfor stolpen på en innøvd cornervariant og deretter hadde Lais Ajouro et godt forsøk fra ca. 16m hold. At Elise Stenevik satte ballen i tverrliggeren på et frispark tidligere understreker bare hvilket lag som hadde føringen i mesteparten av første omgang. Arna Bjørnar presset Vålerenga den første halve timen, men så jevnet spillet seg ut resten av omgangen. Og i det 21 minutt fikk Stine Pedersen treff på en ball som forandret retning etter å ha truffet en spiller innenfor 16meteren og derved utmanøvrerte Sandra Stavenes i Arna Bjørnars mål.  Derved 1-1 hvilket sto seg til pause.

2019 har vært en marerittsesong for Arna Bjørnar når det gjelder skader og bedre skulle det ikke bli.  Tidlig i 2 omgang ble Ngozi Ebere skadet og måtte bæres ut på båre med noe som så ut som en vridning av kneet og allerede i 1 omgang ble det også klart at Milica Mijatovic var halvskadet og ikke maktet å spille opp mot sitt vanlige nivå. Og i det 60 minutt måtte også Milica av banen, men hun kunne i hvert fall halte av banen på egen hånd. Etterhvert overtok også Vålerenga mer og mer av spillet mens Arna Bjørnar begyndte å svikte i presisjonen og fikk unødig mange brudd imot seg og scoringer imot lå i luften. Og i løpet av 10 minutter mellom det 74 og 85 spilleminuttet tegnet Ajara Njoya seg for 3 scoringer hvorav den siste var et flott langskudd.

Alt i alt vant Vålerenga en fortjent seier, men muligens for stor i forhold til spill og sjanser. Selv om Arna Bjørnar førte kampen den første halve timen, viste det seg etterhvert at alder, rutine og fysisk styrke ga Vålerenga den nødvendige tyngden til å vinne kampen. Men Arna Bjørnar skal ha ros for at de prøvde og med litt mer flaks på gode forsøk i første omgang kunne fort kampbildet blitt et annet. Men vi gratulerer Vålerenga med seieren og ønsker dem lykke til videre.

Gå inn på Hordalandsfotball og hør hva Siv Lekven, Remi Natvik og  Helene Gloppen sier etter kampen mot Vålerenga: