Fortsatt motbakke for Arna Bjørnar

Arna Bjørnar - Avaldsnes 0-2

Oda fikk premien som AB's beste spiller. Foto:Hordalandsfotball

Sist oppdatert: 21. sep 2019 Skrevet av: Tore

Det var sol og fint vær da Avaldsnes besøkte Arna Idrettspark, men prestasjonene ute på banen var ikke av samme kvalitet som sommerværet som var på besøk. Første omgang var vond å se på for hjemmefansen, da var både ballsikkerhet og samspill mer eller mindre fraværende hos spillere vi tidligere har sett beherske nettopp dette. Avaldsnes presset høyt og var mer pågående og det så ut til å skape store usikkerheter i de bakre rekker hos Arna Bjørnar uten at man av den grunn la om til et mer kynisk spill. Når Arna Bjørnar brøt motstandernes angrep endte det som oftest med at ballen i neste trekk ble spilt direkte til en Avaldsnesspiller. Derved ble første omgang mer eller mindre en forsvarskamp hvor en hele tiden måtte forsvare seg og som oftest mot resultatet av tidligere egne feil. Og det gikk som det måtte gå, etter ca. 37 minutter får da Silva sette en retur fra et stolpeskudd i mål og noen minutter senere setter Olaug Tvedten ballen mellom beina til Oda Bogstad og i mål. At Avaldsnes gikk til pause med en 2-0 ledelse var helt fortjent, den kunne faktisk vært større.

Andre omgang derimot var helt jevnspilt, både fordi Arna Bjørnar hevet seg betydelig, men også fordi Avaldsnes slapp seg lavere ned på banen. Intensiteten til Arna Bjørnar var betydelig høyere og de hadde sine tilløp til sjanser, men det ble som oftest med tilløpene. Det positive fra denne omgangen var imidlertid at det var et mer aggressivt Arna Bjørnar lag og at samspillet satt noe bedre. Oda Bogstad ble kåret til hjemmelagets beste spiller på en dag hvor mange gode spillere ikke kom opp mot sitt beste.

Dommertrioen gjorde en del feil – men ingenting av dette hadde noe avgjørende å bety for resultatet.