Fremgang til tross for tap

Arna Bjørnar - Rosenborg 0-2

Sist oppdatert: 06. jun 2021 Skrevet av: Tore

Ikke helt uventet ble Rosenborg en hard nøtt å knekke i Arna Bjørnars første hjemmekamp på Arna Idrettspark. Hjemmelaget åpnet relativt friskt og var på flere besøk foran motstandermålet uten at det ble de helt store sjansene av det.  Etter ca. halvspilt første omgang tok Rosenborg over mer og mer av spillet og presset mot Arna Bjørnars forsvar økte. Gjestene hadde også et par farlige sjanser, men  avslutningene var for dårlige til å gi uttelling. Idet 33 minutt får Rosenborg en sjanse etter et balltap for AB, ballen havner ute på hjørnet av banen hvor en Rosenborgspiller på mirakuløst vis slipper forbi 3 AB spillere for så å sende en pasning inn mellom forsvar og keeper. Der er Utland påpasselig og strekker ut en lang fot mellom 2 AB spillere og plasserer ballen i mål og derved 0-1 som også blir pauseresultatet.

Andre omgang starter jevnt, men i det 53 minutt kommer Rosenborg på et pent angrep som avsluttes ved at Julie Blakstad får ballen servert i posisjon ca. 10m. ut fra mål og gjør ingen feil men setter ballen i mål bak AB’s keeper. Resten av omgangen bølger kampen frem og tilbake og begge lag har gode sjanser til å sette ballen i mål, men flere mål blir det ikke. Sannsynligvis skulle det vært straffe og utvisning da Karoline Haugland ble dradd ned i straffefeltet da hun var alene med keeper på 5-6m hold.

Det er lett å bli pessimistisk etter 3 strake tap i sesongstarten. Denne kampen hadde absolutt lyspunkter og det var tydelig at spillerne ville noe, men alt for mange ganger ble angrep ødelagt av svak pasningskvalitet. Ofte ble ble Rosenborg brutt i sitt spill og AB startet fremover for bare i neste trekk å sende ballendirekte i beina til spillere i hvit drakt. I andre omgang bedret dette seg og «belønningen» kom ved at man faktisk hadde en del sjanser som kunne ha gitt uttelling. Og tidligere tendenser til å falle sammen ved scoringer imot var denne gangen helt borte, samtlige spillere sto på til siste slutt – og det lover godt for fremtiden. Når det er sagt så hadde også Rosenborg en god del sjanser av det farlige slaget, så kampen sett under ett ga 0-2 et rimelig godt bilde av styrkeforholdet mellom lagene.

Selv om det ble 2 mål imot så var AB’s forsvar patent i denne kampen og det var ikke ufortjent at keeper Moa Edrud fikk prisen gitt av Kiwi som hjemmelagets beste spiller.