Klart for årets viktigste kamp på Arna Idrettspark !

Søn. 27/10 kl. 13.00 Arna Bjørnar - Vålerenga

Kommer du og heier på denne gjengen?

Sist oppdatert: 25. okt 2019 Skrevet av: Tore

 

Søndag 27/10 avikles den ene av årets 2 semiefinaler i NM for kvinner på Arna Idrettspark når Arna Bjørnar tar imot Vålerenga. Den andre semiefinalen mellom  Trondheims Ørn og LSK spilles på Koteng Arena i Trondheim lørdag 26/10 og begge semiefinalene blir naturligvis vist på NRK.

Arna Bjørnars vei til semiefinalen har vært Åsane (6-1), Stabæk (3-2 e.e.o) og Røa (1-0) mens Vålerenga har møtt Raufoss (6-0), Fortuna Ålesund (3-1) og Avaldsnes (3-0).

Vålerenga stilte til sesongstart med en spillerstall som mange tippet som et av favorittlagene i årets Toppserie. Laget startet sesongen relativt bra, men gikk så på en del tap som f.eks. 0-6 mot Klepp og 0-1 mot Lyn. Men ut over høsten har laget kommet sterkt og ligger pr. nå på 2 plass i toppserien 4 poeng foran Klepp og Sandviken. I vårens kamp mellom Vålerenga og Arna Bjørnar vant Oslolaget 1-0 på sin hjemmebane. Vålerenga har et målfarlig par i Sherida Spitze og Ajora Njoya som begge er i stand til å avgjøre kamper og er ellers jevnt besatt.

Arna Bjørnar har hatt en ujevn sesong med en del gode kamper, men også en del kamper hvor nivået har vært langt unna det vi vet laget kan. Men laget har vist at de kan heve seg mot gode motstandere  og i denne kampen vil det også være nødvendig å heve seg til lagets toppnivå samtidig som man gi Njoya og Spitze minst mulig muligheter til å komme til avslutninger.

Konklusjon: Vålerenga er favoritter, men cup er cup.

Vi vet at laget gleder seg til denne kampen og håper på fulle tribuner selv om kampen blir vist på NRK.

I semiefinalen i Trondheim er nok LSK favoritter, men det hadde vært artig om Arna Bjørnar fikk en anledning til å hevne finaletapet fra 2002 mot nettopp Trondheims Ørn.

Les intervju med Spitze i VG: http://vif-damefotball.no/2019/10/25/ekstra-inspirert-foran-en-ny-semifinale/?fbclid=IwAR1ZBkExzO6qzErSc1nIU60i9Uiv_n_FVEFiPnkJbiTQUh_8zGtMRVITLqk