Kolbotn avgjorde en jevn kamp

Sist oppdatert: 12. mai 2019 Skrevet av: Tore

Milicia var AB’s beste i denne kampen                                         Arkivfoto: Hordalandsfotball

Kampen mot Kolbotn var flyttet til Myrdal pga anleggsarbeidene som pågår på Arna Idrettspark, det betød at 2 lag som begge har og har hatt naturgress på sin hjemmebane skulle gjøre opp vårsesongens kamp på kunstgress.  Kampen begyndte ganske jevnt med tilløp til godt spill fra begge lag, men uten de helt store målsjansene. Det blåste også en kald og delvis sterk nordavind på langs av banen som også hadde sitt å si på presisjonen. Men i det 23 minutt ble Isabell Herlovsen spilt fint gjennom og den rutinerte spissen gjorde ingen feil, men satte ballen til side for Oda Bogstad. Resten av omgangen ble mer eller mindre styrt av Kolbotn, men det ble ingen flere mål.

I andre omgang hevet Arna Bjørnar seg betydelig  og i en sterk periode i det 65 minutt vendte Milicia bort en forsvarsspiller og plasserte ballen kaldt og rolig i mål bak Aurora Mikalsen og derved 1-1. I perioden som kom hadde Arna Bjørnar et sterkt press på Kolbotn, med skudd som med bedre plassering kunne ha gitt hjemmelaget ledelsen. Istedet får hjemmelaget en kalddusj når en corner som kunne ha vært unngått mer eller mindre blåser i mål på bakerste stolpe. Et unødvendig mål i mot, men vakkert utført av Kolbotn spilleren Tonje Pedersen. Og så skjer det som ofte skjer i fotball at mens Arna Bjørnar jakter utlikning åpner det seg såpass mye bak at Karina Sævik får fri bane mot mål og scorer pent og derved 1-3 som også blir sluttresultatet.

Fra Arna Bjørnars side bar kampen preg av at nøkkelspillere som Thea Bjelde og Elise Stenevik var ute med skader og at innøvd samspill derved måtte prøves gjennomført med andre spillere og derved en del uvante posisjoner for enkelte. Men laget leverte en god innledning og en god 2 omgang, men fikk rett og slett ikke de nødvendige uttellingene på sjanser.Kolbotn derimot var dyktigst i de avgjørende situasjonene.

Det var forsåvidt en brukbar kamp av Arna Bjørnar, men man slet litt i de avgjørende situasjonene i begge ender av banen. Milicia Mijatovic fikk helt fortjent premien som hjemmelagets beste spiller.

Totalt sett var det en jevn kamp som ble avgjort ved at Kolbotns spisser var best i de avgjørende situasjonene.

Dommertrioen var litt varierende og man kan stille spørsmålstegn ved om Arna Bjørnar skulle hatt straffespark da Milicia ble holdt i armen og revet ned inne i Kolbotns 16 meterfelt.