Rødt kort og tap på Karmøy

Avaldsnes-Arna Bjørnar 2-1

Lais scoret ABs mål

Sist oppdatert: 03. aug 2019 Skrevet av: Tore

Kampen mot Avaldsnes fikk en mareritt start da Olaug Tvedten fosset opp på høyresiden og smelte ivei et langskudd helt oppe i vinkelen før halvminuttet var gått. Arna Bjørnar virket litt sjokkskadet etter dette, ble løpende imellom og var overhodet ikke venn med ballen. Men sakte og sikkert tok bortelaget over mer og mer av spillet og det var helt fortjent da Lais i det 12 minutt banket ballen opp i nettaket etter en retur på corner. I resten av omgangen var Arna Bjørnar det førende laget mens Avaldsnes ikke fikk spillet til å gli. Men det stoppet mer eller mindre opp foran 16meteren hvor de fleste oppløp endte i formålsløst småspill som endte med å bli brutt. Med mer besluttsomhet på topp kunne Arna Bjørnar ha avgjort kampen her, men omgangen endte uavgjort 1-1.

I andre omgang var det et mer besluttsomt Avaldsnes lag som kom på banen, selv om Arna Bjørnar også hadde sine sjanser var det nok hjemmelaget som hadde overtaket i første halvtimen. Så får Rikke Nygård først gult kort for helt unødvendig å ha sparket ballen bort fra en Avaldsnes spiller som gjorde seg klar til å ta frispark og deretter fikk Rike enda et gult kort for farefullt spill og derved rødt. Hvem som sto for det farefulle spillet her kan nok diskuteres, men det første gule kortet var totalt unødvendig. Etter dette var det stort sett enhveiskjøring med 11 mot 10 og etter hvert som spillerne ble trøtt ble det flere og flere feil.  En slik feil utnyttet Anna Jøsendal i det 80 minutt og avgjorde kampen med en scoring fra kort hold.

Siste halvtimen i første omgang får godkjent, mens andre omgang desverre var for svak til å vinne slike kamper. Slike kamper er bare å glemme fortest mulig, nullstille og ta spillegleden frem i neste kamp mot Fart – som forøvrig vant 1-0 over Stabæk.