Sandviken vant på Brann stadion

Meryll &co kjempet hele kampen, men denne gangen ville det seg ikke. Foto: Eivind Senneset / NTB

Sist oppdatert: 05. sep 2021 Skrevet av: Tore

Meryll & Co kjempet iherdig, men det ville seg ikke denne gangen!

Det var knyttet stor forventning til at kampen på Brann stadion skulle trekke mange tilskuere. Og det gjorde den også – det offisielle tallet er 1.767, noe som vi mener er rekord for en toppseriekamp for kvinner  i Bergen. Det viser noe om potensialet for kvinnefotball dersom man legger forholdene til rette. Om tallet vil bli like høyt i fremtiden på Stemmemyren blir spennende å se.

Det var stor stemning på tribunen og rammen rundt kampen var en fotballfest verdig, men kampen på banen ble aldri noen stor kamp. I de første 20 minuttene slet begge lag med å komme til målsjanser – det ble en masse nesten sjanser som rant ut i sanden. Men etter 26 minutter fikk Sandviken en høyst diskutabel straffe når Terland løper inn i Løvgren bakfra og faller i straffefeltet etter at Løvgren har sendt ballen videre til keeper . Men straffen setter Bratberg Lund i mål og derved 1-0.  Mål preger kamper og etter dette blir det noe anspent over Arna Bjørnars spill og Sandviken overtar mer og mer av spillet avbrutt av enkelte kontringer fra Arna Bjørnar. Men etter 33 minutter får 16 åringen Signe Gaupset kjempetreff og fyrer av et skudd som fyker inn i AB målet.

Andre omgang er ikke mer enn 10 minutter gammel når Lisa Nålsund får gå mer eller mindre upresset foran 16 meter feltet, og fyrer av et skudd mellom flere AB forsvarere som går i mål ved den ene stolpen. Stillingen står seg til det 83 minutt når Martine Østenstad lurer inn en markryper ved den ene stolperoten og derved 4-0 som også blir sluttresultatet.

Det var egentlig ingen god fotballkamp – til det var sannsynligvis skuldrene for høye hos begge lag og en feil dommeravgjørelse i starten av kampen ødela mye av fortsettelsen. Men Sandviken vant en helt fortjent seier og holder fortsatt teten i årets toppserie.Arna Bjørnar skal ha skryt for at de jobbet hele veien inn, men denne gangen fløt ikke spillet som det kan. I og med at Avaldsnes og Kolbotn begge tapte sine kamper og Klepp mot Stabæk ble utsatt pga corona beholdt Arna Bjørnar 5 plassen på tabellen. Men det skiller 2 poeng mellom Arna Bjørnar på 5 plass og Lyn på 8 plass, så her blir det intens kamp om poengene i de siste 5 kampene. Når det er sagt så er det også bare 9 poeng fra Arna Bjørnar og opp til Vålerenga.