Seier i siste treningskamp før seriestart

Arna Bjørnar-Avaldsnes 1-0

Sist oppdatert: 16. mai 2021 Skrevet av: Tore

Det var knyttet en viss spenning til treningskampen mot Avaldsnes ettersom Karmøylaget etter forrige møte hadde gjort gode kamper og bl.a. slått Klepp 3-0 pluss fått inn noen spillere som manglet sist. Arna Bjørnar på sin side har fått meget gode Marija Aleksic ut med korsbåndsskade, noe som innebærer en klar svekkelse. Men på plussiden er Karoline Heimvik Haugland tilbake fra USA samtidig som Miljana Ivanovic og Mia Jalkerud nå er spilleklare etter skader.

Det ble en underholdende kamp hvor spesielt 1 omgang utpreget seg med mange målsjanser og til tider godt spill. Etter at Avaldsnes spilte seg til et corner etter et halvt minutt overtok Arna Bjørnar fullstendig de neste 15 minuttene.  I løpet av denne perioden talte vi minst 3 store målsjanser til hjemmelaget som alle kunne gitt uttelling. Men så jevnet spillet seg ut og i de neste 15 minuttene var det Avaldsnes som med litt mer flaks og dyktighet kunne ha scoret 3 ganger.Hadde det ikke vært for 2 dyktige keepere kunne det fort ha stått 3-3 etter en halvtimes spill. Andre Norheim hadde også ballen i mål, men det ble annulert for offside. De siste 10-15 minuttene av omgangen var imidlertid hjemmelagets og det var helt fortjent da Meryll Abrahamsen headet hårfint over fingertuppene til Avaldsnes målvakt og i mål og derved 1-0 til pause.

2 omgang sank nok litt i kvalitet i forhold til første omgang og det ble heller ikke så mange målsjanser. Største sjansen hadde Miljana Ivanovic da hun satte ballen over mål alene med keeper, med litt mer kamptrening sitter slike sjanser neste gang. Kampen bølget litt frem og tilbake i resten av omgangen, men etter vår oppfatning med et aldri så lite overtak til Arna Bjørnar. Omgangen var også preget av mange bytter på begge lag, og det var meget betryggende å se at unge spillere som kom inn fra benken klarte seg veldig godt. Andre omgang ble målløs og sluttresultatet ble dermed 1-0.

Arna Bjørnars trener sier følgende om kampen:

Vi er veldig fornøyd med første omgang der vi skaper mange sjanser etter bra spill. Andre omgang blir mer mer jevn og litt mer rotete, men totalt sett en bra gjennomført generalprøve. Det er veldig mye energi og vilje i laget i dag og det lover godt før seriestart neste helg.

Lagoppstilling: Arna-Bjørnar (4-4-2): Gudbjörg Gunnarsdottir – Marte Hjelmhaug, Kamilla Aabel (Tora Ose fra 79), Emelie Lövgren, Tanja Myrseth (Vida Tveit fra 83) – Karoline Haugland (Maria Østervold fra 79), Mijana Ivanovic (Milena Kokosz fra 64), Thea Bjelde (Madeleine Veivåg fra 71), Meryll Abrahamsen – Mia Jalkerud (Martine Midtbø fra 46), Linnéa Laupstad.