Stopp i cupavansementet etter svak kamp mot Avaldsnes

Avaldsnes- Arna Bjørnar 4-0

Sist oppdatert: 26. aug 2021 Skrevet av: Tore

Det ville seg ikke for Arna Bjørnar mot Avaldsnes denne gangen.Hjemmelaget var raskere og mer pågående samtidig som flere av AB-spillerne ikke helt hadde dagen hvor de var venner med ballen. Hjemmelaget vant fortjent etter å ha scoret 3 mål i løpet av 10 minutter i første omgang og 1 mål i andre omgang. Kampen startet med et offensivt Arna Bjørnar lag som faktisk også hadde en målsjanse allerede etter 1 minutts spill, men avslutningen ble det ingenting av. Den første halve timen var preget av at Avaldsnes hadde mesteparten av spillet og presset mot motstanderens mål, mens Arna Bjørnars motangrep hadde for mye unøyaktigheter og feilpasninger til å kunne lykkes.  Avaldsnes første mål kom etter 29 minutter hvor Arna Bjørnar prøvde å skjerme ballen ut over mållinjen, men ballen ble istedet ble snappet opp av en Avaldsnesspiller og sendt flatt inn foran mål hvor Jøsendal rolig kunne trille ballen i mål mellom 3 AB-spillere. Det neste målet kom bare 3 minutter senere og var også av det litt spesielle slaget.  Et hardt innlegg foran AB målet ble møtt skrått ut foran mål av Karina Sævik som traff ballen litt ukontrollert, men ballen spratt i en bue opp i nettet og derved 2-0. Og for riktig å punktere kampen la Jøsendal på til 3-0 bare 6 minutter senere hvor hun fanget opp en retur ute i straffefeltet og sendte ballen utagbart i lengste hjørne. Derved var egentlig kampen kjørt og lagene gikk til pause på stillingen 3-0.

I andre omgang ble det foretatt en del bytter hos AB- inn kom Emelie Løvgren  og Ingrid Andreassen etter 46 minutter, Madelen Koldal Holme etter 62 minutter og de 2 J16 landslagsspillerne Mina Bell Folland og  Nora Blindheim Nøss kom inn etter 62 og 74 minutter. Spillet jevnet seg noe ut, men Avaldsnes var fortsatt det førende laget. Og i det 71 minutt fant Olaug Tvedten en åpning i forsvarsrekken til Arna Bjørnar og satte inn 4-0, noe som også ble sluttresultatet.

Fra Arna Bjørnars side var kampen mye preget av at man prøvde ut nye kombinasjoner etter at Thea Bjelde og Karoline Haugland er borte. Man startet f.eks. med Emelie Løvgren og Moa Edrud på benken mens Emma Rolston ikke var med i troppen. Det positive er at talentfulle unge spillere som Madelen Koldal  Holme, Mina Bell Forland, Nora Blindheim Nøss og Milena Kokosz  får kamptrening, samtidig som store utskiftinger preger kamper.

Avaldsnes på sin side har hevet seg flere hakk siden forrige gang lagene møttes og var klart det beste laget i denne kampen.